Van de kanselarij

Onze bisschop, Mgr. Karel Choennie, zal van 4 t/m 19 mei uitlandig zijn. Hij gaat eerst naar Cayenne, waar dit jaar de jaarlijkse plenaire vergadering van de Antilliaanse Bisschoppenconferentie (AEC) wordt gehouden van 4 tot 11 mei. De bisschoppen van Port-of-Spain en Georgetown, resp. Mgr. Gordon en Mgr. Alleyne, zullen samen met Mgr. Choennie er naartoe reizen via de weg. Dit geldt eveneens voor de nuntius, Mgr. Nwachukwu, en zijn secretaris.
Meteen na deze AEC-vergadering zal Mgr. Choennie op 12 mei vertrekken naar Rome, waar hij van 14-15 mei de tweede vergadering van de pre-synodale raad zal bijwonen. De paus heeft vorige jaar deze raad geïnstalleerd om de grote synode van de Amazone, die in oktober dit jaar zal plaatsvinden, voor te bereiden. In deze raad zitten de meeste bisschoppen van de negen Amazonelanden, dus ook Mgr. Choennie, die de twee andere bisschoppen van de Guyana’s vertegenwoordigt.

OMHOOG Jaargang 63, editie 16, 5 mei 2019Categorieën:BISDOM

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: