Cook-Out in de Heilige Familie als fundraising

door E.H. Guillaume Woei A Jin –

Op zondag 28 april was het eindelijk zover dat na maanden van vergaderen en voorbereiden de Heilige Familieparochie haar cook-out heeft georganiseerd. Het doel van deze activiteit was primair om fondsen te generen voor de aflossing van een lening ($36.000) welke was aangegaan voor de renovatie van het dak van het kerkgebouw. Wetende dat deze activiteit een kleine druppel op een gloeiende hete plaat is, was het ook belangrijk dat de parochianen van de Heilige Familie samenwerkten als familie en elkaar ondersteunden om zo tot uitdrukking te laten komen dat wij allen samen kerk zijn en deel uitmaken van het mystiek lichaam van Christus hier op aarde. De doelen zijn geslaagd. Alle werkgroepen hebben geparticipeerd aan deze cook-out en de parochianen van de Heilige Familie en die van andere parochies binnen ons bisdom waren aanwezig op deze fundraising.
A3-Cook-out verslag-16-0505-02Al vroeg in de ochtend kwamen de leden van de verschillende werkgroepen met al hun kookgerei, en andere attributen welke nodig waren voor het welslagen van de activiteit. Zo werd er op locatie gekookt van zoet-zure varkenspoot tot bami en nasi, van saoto soep tot pannekoek en niet te vergeten de overheerlijke bruine bonen met of zonder zoutvlees van de pastoor. Kortom er werden verschillende traditonele gerechten en snacks ter verkoop aangeboden. De zusters Fransiskus Charitas uit Indonesie hebben ook geparticipeerd met hun snacks zoals lemper, nogosari, en kroepoek. Ook was er speciaal voor de kinderen grabbelton. De stand van de misdienaars, de welzijnszorg en de liturgiegroep waren heel mooi versierd om zo te werken op het koopgedrag van de “consumenten”. Er was ook muziek die de sfeer verhoogde en als klap op de vuurpijl was er een speciale dansattractie van de “internationale” danseressen van de groep waarvan een trouwe parochiaan (Helen) deel uitmaakt. Zij hebben hun kunnen getoond en “jong” dat ze zijn hebben ze het aanwezige publiek kunnen bekoren met hun danspasjes.
A3-Cook-out verslag-16-0505-03Al met al is deze cook-out geslaagd gezien de vele tevreden gezichten van zowel de organisatie van het geheel, de participanten aan de cook-out en u die het geheel heeft ondersteund door uw aanwezigheid en door het kopen van wat ter verkoop werd aangeboden. Tegen een uur of één in de middag waren alle stands uitverkocht. Sommige gerechten werden verkocht als warme bollen zoals natuurlijk de bruine bonen van pater, de lekkere sates van de misdienaars en niet te vergeten de zoet-zure varkenspoot van de welzijnzorg. Een ieder gingen tevreden huiswaarts.
Van deze plaats wil ik een ieder bedanken die heeft bijgedragen tot het welslagen van deze cook-out. Alle werkgroepen die hebben geparticipeerd, de zusters Fransiskus Charitas, de “internationale” danseressen, de dj de heer Neil Sakimin, de werkers op de achtergrond, de sponsoren welke niet bij naam willen worden genoemd en u allen die aanwezig waren. Nogmaals heel heel hartelijk dank. Samen zijn wij kerk en op naar de volgende activiteit van de Heilige Familieparochie.

OMHOOG Jaargang 63, editie 16, 5 mei 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: