Van de bisschop

Mgr. de Bekker
Onze emeritus bisschop, Mgr. Wim de Bekker, ligt nog in het St. Vincentius Ziekenhuis, herstellende van een aandoening aan zijn benen. Hij viert op zaterdag 27 april zijn 80e verjaardag. Er zal daarvoor een speciale dankdienst worden gehouden in de kapel van het ziekenhuis om 12:00 uur ’s middags.

Uitlandigheid Mgr. Choennie
De bisschop zal van 4 tot 11 mei uitlandig zijn i.v.m. de jaarlijkse plenaire vergadering van de Antilliaanse Bisschoppenconferentie (AEC), die dit jaar wordt gehouden in Cayenne. Alle bisschoppen van de AEC zullen op deze vergadering aanwezig zijn. De nuntius en zijn secretaris, de aartsbisschop van Port-of-Spain en de bisschop van Georgetown zullen via Suriname daar naartoe reizen.Vicaris-generaal pater Esteban Kross zal ook aanwezig zijn bij de eerste helft van de plenaire vergadering in Cayenne.
Meteen na deze AEC-vergadering zal Mgr. Choennie doorreizen naar Rome, waar hij van 12 tot 19 mei de tweede vergadering van de pre-synodale raad zal bijwonen. Deze pre-synodale raad is vorig jaar door paus Franciscus ingesteld ter voorbereiding van de grote bisschoppensynode over de Amazone,die in oktober van dit jaar zal plaatsvinden. Mgr. Choennie is door de paus benoemd tot lid van deze raad.

OMHOOG Jaargang 63, editie 14, 21 april 2019Categorieën:BISDOM

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Ben benieuwd of de 2/broers van Wim de Bekker, nl Michiel en Jacques

    Nog leven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: