Geslaagde bezinningsweekend misdienaars H. Familieparochie

E.H. Guilaume Woei A Jin –

Goede ideeën misdienaars
Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 april hadden de misdienaars van de Heilige Familie kerk een bezinningsweekend. Deze jongeren waren op vrijdag 5 april reeds voor de afgesproken tijd (17.00 uur) aanwezig. Om 17.30 uur deden ze mee aan de kruisweg staties gevolgd door stille aanbidding voor het Allerheiligste Sacrament. De avond werd afgesloten met een gezamenlijke avondmaaltijd. De volgende dag waren de jongeren ook vroeg aanwezig. De eerste sessie, geleid door de pastoor van de parochie, was een lectio divina naar aanleiding van het evangelie van de vijfde zondag in de veertigdagentijd. Hier lieten de jongeren op hun eigen manier het evangelie tot zich spreken. Na het ontbijt volgde de tweede sessie, ook geleid door de pastoor. Deze sessie ging over de werken van barmhartigheid naar aanleiding van Matteus 25,35-36. Hierna volgde er een groepsopdracht. De jongeren werden ingedeeld in vijf groepen en kregen als opdracht hoe elk van deze werken toe te passen in de omgeving Zorg en Hoop. Hieruit kwamen hele goede ideeën van de misdienaars naar voren die echt toe te passen zijn in de buurt maar ook op een groter forum. Toen was het tijd voor de lunch.

Kruisen en rozenkransen
Na de lunch om 13.30 uur was er een Bijbel speurtocht o.l.v. Chequita Goedschalk, waarbij de jongeren verdeeld over 4 groepen eerst op het kerkterrein verschillende materialen/voorwerpen moesten verzamelen om hun eigen kruis te maken. Vervolgens kregen zij verschillende teksten uit de Bijbel aangeboden en moesten zij per groep nagaan hoeveel keren het woord kruis in voorkwam. Hier werd gediscussieerd in de groep wat de teksten betekenden voor zichzelf om daarna per groep tot een conclusie te komen en hun eigen groepskruis te maken. Het resultaat was zeer gevarieerd, van eenvoudige, kleine kruisen tot hele grote, van kaal tot mooi versierd. Maar het prachtigste was om van de groep te horen wat de motivatie was om zo’n kruis te maken. De middag werd vervolgd met het maken van een eigen rozenkrans o.l.v. de zusters Christine en Odilia van het religieus instituut Franciscanen Charitas (FCh) uit Indonesië. Allen hebben hun eigen rozenkrans gemaakt met eigen kleurencombinatie. De rozenkransen werden gezegend door de pastoor in de viering van de heilige eucharistie welke na de sessie volgde. De avond werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Kruis in eigen leven
Op de derde dag werd er eerst de eucharistie gevierd gevolgd door een presentatie van zuster Boomiki SSVM over heiligheid en of dat voor iedereen is. Zij gaf op een heel ontspannen wijze de definitie van heiligheid, wat is heiligheid, de oorsprong, voor wie, hoe en wat het belangrijkste is. De conclusie na haar presentatie was dat een ieder die gedoopt is en leeft volgens de wil van God heilig kan worden. Het zijn eenvoudige kinderen, volwassenen die heilig zijn en daar in de hemel zijn en voor ons bidden. De laatste sessie van het bezinningsweekend werd verzorgd door Chequita Goedschalk die het had over het kruis in je eigen leven; het kruis dat je zelf draagt. Het kruis kan vergeleken worden met jouw lichaam. Hoe onvolmaakt het kruis (lichaam) ook is, je kan je leven net zo gelukkig of ongelukkig maken als je wilt. Probeer de balans in je eigen leven te vinden om boven alle negatieve gevoelens en invloeden van buiten te overstijgen. Het zal niet altijd even gemakkelijk gaan, maar kwaad met kwaad vergelden maakt het erger.

Enkele reacties
Was leerrijk. Geleerd om teksten te zoeken in de Bijbel wat een kruis betekent, vooral de speurtocht in de Bijbel; verder heel erg goed.
Behalve religieus/spiritueel ook leren werken met elkaar.
Geleerd om een kruis te maken en in groepsverband te werken en ‘socializen’ en een beetje stressend om een rozenkrans te maken.
Er wordt nu al uitgekeken naar het volgend jaar. En bovenal ik heb me cell minder gebruikt dit weekend en wist niet dat het mogelijk bij me was om minder aandacht aan me cell te besteden.
Al met al werd het een geslaagde bezinningsweekend voor de misdienaars. Van deze plaats uit willen de misdienaars en de leiding de weldoeners en de mensen van goede wil hartelijk dank zeggen voor hun bijdrage, in welke vorm dan ook. Nogmaals dank en moge God u allen rijkelijk zegenen.

OMHOOG Jaargang 63, editie 14, 21 april 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: