Nieuwe kanselier voor de katholieke kerk in Barbados

In een vrijdag 21 april jl. uitgegeven persbericht maakt het bisdom van Bridgetown, Barbados bekend dat pater Charles Dominque benoemd is tot de nieuwe kanselier van het rooms-katholieke bisdom. Hij volgt advocaat Glenda Medford op die onlangs met pensioen ging na zeven jaar met toewijding invulling te hebben gegeven aan die functie. Mgr. Neil Scantlebury, bisschop van Bridgetown, nam de eed af van pater Charles, tijdens een korte ceremonie op donderdag 21 april 2023 in de kanselarij van bisdom Bridgetown, in bijzijn van de overige leden van het team van de kanselarij.

Bisschop Scantlebury gaf de zegen aan pater Charles en wenste hem succes toe in zijn nieuwe functie.

Pater Charles, een ‘bajan’ zoals de geboren Barbadianen zichzelf noemen, werd op 12 augustus 2000 tot priester gewijd in de Engelse provincie van de Dominicanen. Hij diende in het bisdom Bridgetown als pastoor in parochie van Onze Lieve Koningen van de Wereld en vervolgens als administrateur in de St.-Patrick kathedraal. In januari 2018, toen de Dominicanen hun missie in Barbados beeindigden, verhuisde pater Charles naar Grenada om zich daar bij de andere leden van de orde van de Dominicanen te voegen. Na gebedsvolle overweging en een eerlijk proces werd hij in 2022 opgenomen in het bisdom Bridgetown.

Naast de functie van kanselier heeft pater Charles Dominque ook de taken van diocesane directeur van de liturgie, diocesane directeur van de diakens en parochie vicaris van de St. Patrick kathedraal.

Wij sluiten ons aan bij de hele Caribische regio om pater Charles en het bisdom van Bridgetown te feliciteren met deze benoeming. Het oorspronkelijk persbericht kunt u hieronder downloaden.Categorieën:BISDOM, persbericht

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: