Persbericht IRIS

De Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) spreekt zijn afschuw uit over de georganiseerde plunderingen, brandstichtingen en vandalisme die zich hebben voorgedaan op vrijdag 17 februari jl. tijdens de vreedzame protestdemonstratie op het Onafhankelijkheidsplein.

Wij doen aan de totale gemeenschap een dringende oproep tot rust en dialoog. In het bijzonder roepen wij de vakbeweging, politieke partijen en andere maatschappelijke groeperingen op dat zij bij gebruikmaking van hun democratisch recht van protest te allen tijde de rechtstaat eerbiedigen en zelf ook hun verantwoordelijkheid nemen om de veiligheid te garanderen en vreedzaam protest mogelijk te maken.

Aan de regering vragen wij om haast te maken met de sociale maatregelen voor de armsten in de samenleving. De ondernemers vragen wij elkaar te ondersteunen om samen met de overheid op zoek te gaan naar wegen om de geleden schade te beperken of te ledigen.

Wij roepen tenslotte alle ouders en opvoeders op dat zij hun kinderen duidelijk maken dat hetgeen zich op vrijdag jl. heeft afgespeeld niets anders is dan anarchie en normloosheid, en dat dit nooit tot oplossingen leidt. Integendeel werkt dit alleen maar in het nadeel van alle pogingen om de sociaal-maatschappelijke en financieel-economische situatie in ons land te verbeteren.

Wij willen de gehele bevolking oproepen tot vasten en gebed voor de vrede in ons land.

De Interreligieuze Raad in Suriname,

de Madjlies Moesliemien Suriname
de Sanatan Dharm Maha Sabha
de Surinaamse Islamitische Vereniging
de Vereniging Arya Diwaker Suriname
het R.K. Bisdom ParamariboCategorieën:BISDOM, persbericht

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: