AEC schrijft brief aan Haïtiaanse bisschoppen

In een brief gedateerd 9 juli jl. gericht aan de Haïtiaanse bisschoppenconferentie spreekt de Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) haar droefheid en medeleven uit naar haar medebroeders en de Haïtiaanse gemeenschap naar aanleiding van de moord op Jovenel Moïse, president van de republiek Haïti. “Als medebroeders van het Caribisch gebied zijn wij bedroefd en verontwaardigd door het nieuws van de gruwelijke moord op Z.E. de heer Jovenel Moïse, president van de republiek Haïti en de ernstige verwonding van First Lady Martine Moïse tijdens de aanslag.” De bisschoppen willen met de brief hun ondersteuning en solidariteit aan het Haïtiaanse volk uiten. “We voelen ons verbonden om samen te werken met u in de strijd voor rechtvaardigheid en vrede voor het trotse volk van de eerste, zwarte onafhankelijke staat in het westelijk halfrond.”

De AEC noemt de aanslag een andere tumultueuze periode in de geschiedenis van het land. “We bidden voor zijn zielenrust en ook voor genezing en volledig herstel van zijn echtgenote. Namens onze geloofsgemeenschappen betuigen wij onze welgemeende condoleances aan u en het volk van Haïti.” De bisschoppen schrijven hun medebroeders voorts dat zij zich aansluiten bij de Heilige Vader, paus Franciscus, en ze verwerpen de keuze voor geweld als middel om conflicten en crises op te lossen. “Geweld en moord zijn niet de wegen naar gerechtigheid en vrede. Zoals u terecht aan uw volk schreef: ‘Geweld kan alleen geweld veroorzaken en leiden tot haat. Het zal ons land nooit helpen om uit deze politieke impasse te komen.’ We hopen dat degenen die verantwoordelijk zijn via het rechtssysteem ter verantwoording zullen worden geroepen. Breng alstublieft onze gebedsvolle steun en solidariteit over aan de mensen van Haïti.”

U kunt de originele brief van de AEC hier downloaden in het Engels en in het Frans.Categorieën:BISDOM, persbericht

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: