Jong en gelovig

Pater Doris Weewee –

Ziek worden
Jongeren, de kerk en de samenleving heeft mensen zoals jullie echt hard nodig. Is het een verrassing voor jullie? Je bent vol energie en je hebt vele dromen. Maar hoe wil je je dromen nu gaan realiseren met zoveel afleidingen? Je hebt vandaag zoveel keuzes te maken. De trek in de wereld is zo sterk en je wordt vaak onzeker of je het gaat kunnen maken. Je onzekerheidsgevoel komt door een zware druk in de wereld. Je bent ook onrustig en twijfelt veel over wat andere mensen van je gaan zeggen. Als je de juiste houding niet aanneemt, kan je heel vroeg al je mooie toekomst verpesten. Ja, verpesten, pest; je toekomst kan je wel ziek maken. En sommige ziekten zijn nu eenmaal moeilijk te genezen bijvoorbeeld verkeerde bindingen, verslaving en/of bezetenheid.

Goede richtingwijzer
Daarom zeggen ouderen en opvoeders dat je moet wachten totdat je volwassen genoeg bent om bepaalde keuzes te maken. Denk aan de pest voordat je boos wordt of teleurgesteld bent over hun vermaning. Zonder goede richtingwijzer kan je het verkeerde pad opgaan of brokken maken. Het wordt ontzettend moeilijk voor je om weer je toekomstrichting te kunnen vinden. Als je ergens in je leven bent gestremd, word je gewoon een mislukking voor je omgeving. Het is daarom een groot risico zomaar een wereldburger te willen zijn. In de wereld van nu ben je gewoon een nummer, je hebt dus geen naam.

Christen-zijn
Maar als je in geloof bent opgevoed en opgegroeid, heb je wel een naam en een vaste identiteit. Christen-zijn ben je overal, waar of niet? Kijk eens naar hoe de landen zich tot elkaar in verhouding staan. Tegenwoordig wil men dubbele nationaliteit hebben vanwege de talenten en gaven van iemand, niet om de persoon in kwestie, maar om zijn/haar begaafdheid die men net nodig heeft voor een organisatie. Maar eenmaal als christen ben je overal een christen. Je naam staat geschreven in het boek des levens, in de palm van Gods hand. En Gods koninkrijk is niet gebonden aan een geografische plaats. Jezus’ koningschap is een heerschappij, een grensoverschrijdende heerschappij met autoriteit, gezag en macht.

Gods woord
Wil je nu lid zijn of worden van die grenzeloze heerschappij of regering? Dan moet je je gaan gedragen, gevoelen en zijn als kind van God en leven naar het voorbeeld van Jezus. Wanneer je net als Jezus wil zijn, ga je niet naar plaatsen waar Jezus niet zou gaan. Ga niets zeggen of doen wat Jezus niet zou zeggen en doen. Zo simpel is dat. Maak nu je keuze hoe je wilt zijn voor de wereld met beperkende grenzen of zoek eerst Gods koninkrijk met onbeperkte goedheid en grenzeloze liefde. Laat Gods Geest je leiden, een Geest die net als Jezus is. Wil je nu die Jezus goed leren kennen zodat je Hem kan volgen waar je ook gaat of staat? Lees Zijn Woord, neem Zijn Woord aan. Want de Woorden die Jezus spreekt zijn waarheid en leven, voor nu en in de toekomst.
Zeg me na: Jezus’ Woorden zijn ‘waarheid en leven’. Heer Jezus, lokaliseer me met Uw Woorden. Je hebt het al. Amen. Amen.
Zo is het en zo zal het altijd zijn en niets anders.
Laat Gods Woord in je leven wortel schieten.
Laat het nu gebeuren door jouw antwoord op deze levensvragen!
Jong zijn in de wereld. Wat is je attitude in het leven?
Hoe actief ben je bezig met Gods Woord?
Voel je dat je echt een waardig lid bent van je gemeente (kerk)?
Voel je je echt dat God een plan heeft met je?
Op welke wijze vormt de Bijbel in bezinning en gebed een belangrijke bron,
kracht en ervaring in je geloofsleven?
Nu word je er beter van!

OMHOOG Jaargang 64, editie 09, 8 maart 2020



Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Essentie van het geloof voor een christen – Some View on the World

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: