De vreugdebomen van St.-Jozef Copieweg

Sandra Soegono-Sijem –

Fundraising levensmiddelen
In de Sint-Jozefkerk Copieweg staan er sinds de eerste zondag van de veertigdagentijd twee vreugdebomen. Aan elke boom hangen labels met verschillende items die in een voedselpakket kunnen. Gedurende de veertigdagentijd kunnen parochianen en vrienden van St.-Jozefkerk 1 of meerdere labels meenemen en de items kopen. Elke label wordt vervangen door een bloem aan de boom wanneer de items worden ingeleverd. Zo zal tegen Pasen de boom dan in volle bloei zijn en hebben wij ook nog goed gevulde pakketten voor de hulpbehoevenden in de omgeving. De diaconiegroep van de Sint-Jozefparochie geeft jaarlijks rond Pasen pakketten aan hulpbehoevenden in de omgeving. Met het idee van de vreugdeboom willen wij de diaconiegroep ondersteunen bij hun fondsvorming en het verzamelen van de voedselitems. Op deze manier worden de parochianen op een creatieve manier betrokken om mee te doen en te geven.

Vreugde in harten
Het idee van de vreugdeboom kregen wij van onze goede vriend Greg Radjiman toen hij ons vertelde over zijn werk bij Living Water Community in Trinidad. De morgen van Aswoensdag herinnerde iemand zich het idee van Greg en gaf het gelijk door aan de parochieraad. Daar heeft men het gelijk aangepakt, want dezelfde avond bij de dienst stonden de potten in de hal. En afgelopen zondag kon men bij binnenkomst de vreugdebomen in de pot, mooi versierd met labels, bewonderen. Het gaat niet alleen om het verzamelen van goederen. Het gaat erom dat parochianen zich in de veertigdagentijd bewust concentreren op God, toeleven naar Pasen én omzien naar anderen. Aan het eind van de veertigdagentijd hopen wij dat de vreugdebomen in volle bloei zullen zijn en dat zij vreugde zullen brengen in de harten van hen die zullen ontvangen en de parochianen die zullen geven.

OMHOOG Jaargang 64, editie 09, 8 maart 2020Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: