Vastenactie 2020

Zoals voorgaande jaren willen wij ook dit jaar de gelovigen aansporen om als speciaal gebaar van vasten en opoffering mee te doen met de vastenactie en royaal maar vooral oprecht te geven in de collecte van deze actie.

Deelname aan de vastenactie betekent dat wij gedurende de veertigdagentijd heel speciaal bidden voor een bepaald doel en daarvoor ook een offer brengen door naar vermogen een bedrag te doneren voor hetzelfde doel.

Het doel van de vastenactie 2020 is de revitalisatie van het leven van heel onze geloofsgemeenschap en in het bijzonder de gemeenschap ten westen van ons land. Vanwege een tekort aan geestelijken wordt de uitdaging om alle gelovigen in het ons land pastoraal te bedienen steeds groter. Sommige gebieden lijden daar meer onder dan andere en voor onze broeders en zusters in het westen van ons land – Nickerie, Coronie en omgeving – is dat zeker niet minder. Pater Rudi Wong Loi Sing wordt dit jaar 84 en de bediening van zo’n uitgestrekt gebied wordt voor hem steeds zwaarder.

God heeft echter in zijn voorzienigheid en als antwoord op ons gebed ervoor gezorgd dat wij zeer welkome hulp krijgen uit het verre oosten: de bisschop van Tanjung Karang (in Sumatra) heeft twee van zijn priesters bereid gevonden om ons bisdom te komen ondersteunen en de congregatie van de Dochters van het Heilig Hart van Jezus en Maria (FCJM, eveneens uit Sumatra) zal een communiteit vestigen in Nickerie en zo een steun zijn voor de priesters uit Tanjung Karang die in Nickerie gestationeerd zullen worden. Met deze versterking hopen wij het pastorale werk in Nickerie, Coronie en de omliggende gemeenschappen goed te voorzien.

God heeft de harten van deze missionarissen van verre geraakt om ja te zeggen voor ons bisdom. Aan ons nu de taak om dit in goede banen te leiden. Zo zal de komst en vestiging van deze mensen kosten met zich meebrengen, zoals reis- en huisvestingskosten, transportmiddelen, verzekeringen. Totaal komt dit op een bedrag van ruim US$ 135.000,00 (inclusief de complete renovatie en inrichting van het klooster in Nickerie). Wij hebben inmiddels heel veel hulp ontvangen van enkele Duitse bisdommen, mede dankzij de inspanningen van de algemeen overste van de FCJM-zusters. Echter, wij kunnen en mogen niet alles overlaten aan de goedgunstigheid van buitenlanders, wij behoren als eerst zelf een flinke bijdrage te doen om de missie van deze geestelijken uit Indonesië mogelijk te maken! Het is uiteindelijk ons bisdom dat daar alle profijt van zal hebben!

Geef daarom van harte in deze vastenactie en bid met aandrang voor deze missionarissen, maar ook voor roepingen van eigen bodem!

OMHOOG Jaargang 64, editie 09, 8 maart 2020Categorieën:BISDOM, persbericht

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: