Priesterwijding in Manaus

Zuster Judit Mawo –

Dit verslag is om de een of andere redenen in de spambox terechtgekomen. Vandaar de verlate plaatsing. (red.) De foto’s zijn van Charles Chang.

Op 14 december 2019 heb ik in Manaus, de hoofdstad van de deelstaat Amazonas, de priesterwijding meegemaakt van diaken Josivan Severino da Silva CSSR. Josivan heeft in 2018-2019 een stageperiode in de Braziliaanse communiteit in Suriname, Onze Lieve Vrouw van Nazaret (Nossa Senhora de Nazaré) gehad. Ik vond het een hele eer te zijn uitgenodigd om de wijding mee te maken. Na een lange reis via Belém en Santarem kwam ik om 3 uur in de ochtend aan in Manaus. Ik mocht logeren in het klooster van het vice-provincialaat in Manaus. Op de dag voor de wijding was er een ontmoeting met priesterstudenten en de leiding van het seminarie om van gedachten te wisselen met toen nog diaken Josivan. Zijn ouders, zijn beste vriend Diego en ik waren ook aanwezig. Het was een prettige bijeenkomst. Ieder die wilde mocht een ervaring met Josivan vertellen. Ook ik had leuke ervaringen over Josivan te vertellen. Op de dag van de priesterwijding zelf was het allemaal indrukwekkend. In de overvolle grote kerk van de redemptoristen Onze Lieve Vrouw van Aparecida ging Mgr. Zenildo Luiz Pereira da Silva CSSR voor, geassisteerd door een groot aantal priesters. Ik mocht de tweede lezing doen. Het is een lange, maar hele mooie plechtigheid geweest. Daarna was de receptie. Ik moet ook vermelden dat samen met Josivan diaken Paulo Freitas CSSR gewijd is. Hij is weduwnaar. Ik heb ook mogen genieten van een boottocht op de Rio Negro en Rio Solimões. Een andere toeristische attractie is de Ponta Negra, zeer de moeite waard. Pater Josivan dankt eenieder en stuurt zijn priestelijke zegen. We wensen pater Josivan een vruchtbaar priesterleven toe.

OMHOOG Jaargang 64, editie 08, 1 maart 2020Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: