Persbericht AEC over Bahama’s

5 september 2019 –

Solidariteitsbetuiging aan aartsbisschop Patrick Pinder van Nassau, Bahama’s

Namens mijn broeder-bisschoppen van de Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) betuig ik mijn diepste solidariteit met onze broeder aartsbisschop Patrick Pinder, de priesters, diakens, religieuzen en de totale geloofsgemeenschap van het aartsbisdom Nassau na de verschrikkelijke verwoesting veroorzaakt door orkaan Dorian.

De verontrustende beelden, schrijnende verzoeken voor gebed en het gevoel van totale hulpeloosheid herinneren ons aan de traumatische ervaring van Dominica, veroorzaakt door orkaan Maria, slechts twee jaren geleden. Als een Caribisch volk, de pijn begrijpend, de wanhoop die en het trauma dat de Bahamanen en vooral de bewoners van de eilanden Abaco en Grand Bahama op dit moment ervaren, moedig ik hun aan om vast te houden aan hoop!

Als het volk van God in de Antilliaanse bisschoppenconferentie, laten wij gereed zijn om ondersteuning te geven op welke manier wij ook kunnen, zodat onze broeders en zusters op de Bahama’s deze vreselijke situatie te boven komen. Om onze solidariteit vorm te geven, heb ik het verzoek gedaan om een speciale collecte te houden in elk bisdom van de Antilliaanse bisschoppenconferentie om hulp te bieden in het herstel van de gemeenschap en de kerk op de Bahama’s.

Mijn oprechte condoleances aan de families die een dierbare verloren hebben. Wij bidden voor hun zielenrust. We gedenken ook hen die have en goed verloren hebben en zeggen: moed, heb hoop!

Laat ons de Bahamanen met broederlijke steun en met gebeden begeleiden.

Mgr. Gabriel Malzaire
President Antilliaanse bisschoppenconferentieCategorieën:BISDOM, persbericht

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: