Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) bijeen in Cayenne

Melvin Mackintosh –

Van 4 – 11 mei 2019 zullen de bisschoppen van de Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) bijeenkomen in Cayenne voor hun jaarlijkse plenaire vergadering. Mgr. Karel Choennie ontvangt in Suriname zijn broeder-bisschoppen Francis Alleyne uit Guyana, aartsbisschop Jason Gordon uit Trinidad & Tobago en de pauselijke nuntius, Zijne Excellentie aartsbisschop Fortunatus Nwachukwu, waarna zij samen over de weg zullen afreizen naar Cayenne. De laatste keer dat een jaarlijkse plenaire vergadering (APM) werd gehouden in Frans Guyana was in 1996.
Tijdens de APM komen de bisschoppen samen om de pastorale initiatieven en andere zaken met betrekking tot de Antilliaanse bisschoppenconferentie te bespreken. De APM zal aanvangen met een openingsmis in de Cathédrale Saint-Sauveur de Cayenne. Hierna zullen de bisschoppen deelnemen aan een tweedaagse retraite, die verzorgd wordt door de heer Julian Filochowski, voorzitter van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde aartsbisschop Romero Trust. Het thema van de retraite is St.-Oscar Romero – Een geloof dat recht doet.
Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei zal de bijeenkomst plaatsvinden in de St.-Thérèse Spiritual Centre, waar een reeks van pastorale initiatieven de Antilliaanse bisschoppenconferentie rakende, aan de orde komen. Zo zal er ook gesproken worden over het AEC Missie Congres 2019 (van 19 – 23 september). Op vrijdag 10 mei 2019 zal bisschop Lafont, de gastheer, zijn broeder-bisschoppen trakteren op een dag van ontspanning en recreatie met een bezoek aan het Kourou Space Centre. De afsluiting van de jaarlijkse plenaire vergadering vindt plaats op 11 mei 2019.

De Antilliaanse bisschoppenconferentie hier op de foto tijdens hun Ad-Limina bezoek aan het Vaticaan in 2018 en vlak voor hun ontmoeting met paus Franciscus.

De Antilliaanse bisschoppenconferentie bestaat uit 19 bisdommen en twee onafhankelijke missies uit totaal dertien onafhankelijke landen, drie Franse overzeese gebieden, twee delen uit het Koninkrijk der Nederlanden en zes Britse koloniën. Meer informatie over de Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) vindt u op de website aecbishops.org of via haar Facebookpagina Antilles Episcopal Conference. In zoekopdrachten kunt u ook #aecbishops gebruiken.

In 2005 werd in Paramaribo de jaarlijkse plenaire vergadering van de Antilliaanse bisschoppenconferentie gehouden.


Categorieën:BISDOM, persbericht

Tags: , , ,

1 reply

  1. Jullie komen als koppels duiven al 50 jaar lang met al jullie liefde op dezelfde olijftak zitten.Van harte gefeliciteerd!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: