In Memoriam

Het is onze droeve plicht bekend te maken dat hedenmorgen, zaterdag 13 april 2019, zuster Egno Monk teruggeroepen is tot haar en onze Schepper. De algemene overste van de zusters van Roosendaal, zuster Margriet van der Vliet laat weten dat zuster Egno was toegegroeid naar rust en overgave en in vrede haar lot aanvaardde. Eerder deze week berichtte zuster Margriet dat alle behandelingen waren gestopt en zuster Egno palliatief werd verzorgd. Mgr. Karel Choennie memoreert de wezenlijke bijdrage van zuster Egno aan de geloofsgemeenschap en de Surinaamse samenleving in de 42 jaren waarin ze in Suriname gewerkt heeft en vraagt ons allen gebed voor haar. De uitvaart van zuster Egno Monk vindt plaats op zaterdag 20 april.Categorieën:BISDOM, persbericht

Tags: , , , ,

7 replies

 1. Rust in vrede zuster Monk. Aan de familie sterkte toegewenst. Zuster Monk was begin jaten 80 , als decaan verbonden aan het Christelijk Pedagogisch Instituut, CPI. Was een fijne tijd en ze heeft wat mij betreft, correct invulling gegeven aan het decanaat.

  Like

 2. Rust in vrede zuster Egno.
  Bedankt voor alles wat u gedaan hebt voor de Kerk en de Surinaamse gemeenschap. Ook de condoleances aan de familie, haar medezusters en al haar dierbare vrienden hier en in Nederland.

  Like

 3. Gecondoleerd. In de jaren 60 ben ik samen met zr. Egno in het internaat geweest. Zij was een van de oudete meisjes en ik behoorde tot de jongsten.
  Moge haar ziel in vrede rusten.

  Like

 4. Met oprechte deelneming aan familie Monk en haar medezusters Franciscanessen. Egno en ik hebben elkaar op Curacao leren kennen. Op de Louiseschool in Suriname kwamen wij elkaar weer tegen, wij woonden toen beide op het internaat van de zusters Franciscanessen aan de Gravenstraat 14. In 1963 kwam ik in Roosendaal studeren en wonen, Egno en ik hebben elkaar vaak mogen ontmoeten als ze in Roosendaal verbleef. Rust zacht mi Sisa Egno. Adjossi

  Like

 5. Mijn codoleances,namens de totale inheemse gemeenschap van dorp Matta
  Zuster Egno heeft jaren de RK gemeente van Matta gedient,we verliezen in haar een echte moeder.
  Moge haar ziel in vrede rusten.
  RK gemeenschap van Suriname,familie sterkte en gecondoleerd.

  Like

 6. Moge haar ziel in vrede rusten.R.K.gemeenschap Suriname sterkte en gecondoleerd

  Like

 7. Mijn welgemeende condoleances. Ik heb haar gekend als student van het Christelijk Pedagogische Instituut, CPI, eind jaren 70 begin jaren 80 in Suriname. Ze was toen decaan bij het CPI. Moge haar ziel in vrede rusten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: