Benoeming bisschop St.-John’s-Basseterre

Melvin Mackintosh –

In een brief aan de aartsbisschoppen en bisschoppen van de Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) maakt de Chargé d’Affaires a.i. van het Apostolisch Nuntiatuur Port-of-Spain, Mgr. Julien Kaboré, het volgende bekend:

Namens de apostolische nuntius, die momenteel uitlandig is, heb ik de eer u te informeren dat de Heilige Vader, paus Franciscus tot bisschop van het bisdom St.-John’s-Basseterre benoemd heeft, de hoogeerwaarde Robert A. Llanos.

Het besluit zal bekendgemaakt worden op dinsdag 18 december 2018 om 12:00 uur. Het zal ook verschijnen in de officiële krant van Vaticaanstad, L’Osservatore Romano. Tot de bekendmaking van deze benoeming zal het nieuws onder embargo gehouden worden.

Het bisdom St.John’s-Basseterre omvat de Caribische eilanden Antigua & Barbuda, Anguilla, de Britse Maagdeneilanden, Montserrat en St. Kitts & Nevis en telt volgens een schatting in 2015 ongeveer 17.500 katholieken.
Bisschop Robert Llanos was sinds 2016 apostolische administrator van dit bisdom nadat de vorige bisschop Kenneth Richards benoemd werd tot aartsbisschop van Kingston, Jamaica. Mgr. Llanos, geboren op 2 februari 1958 in Trinidad & Tobago, werd tot priester gewijd in 1991 en tot bisschop benoemd in 2013.

OMHOOG Jaargang 62, editie 48, 23 december 2018Categorieën:BISDOM, persbericht

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: