Advent, een periode van kleur en vergeving

Jo-Ann Ooft-Monsels –

Voor velen is kerst een periode van liefde, lekker eten met familie en vrienden en mooie versiering. Het is de periode van kleur aan het werk, kleur in de kerk en kleur in huis. Het oude kerstverhaal stelt vooral de kleur in ons binnenste centraal. Toen Maria de blijde boodschap kreeg, zal haar hart heel verlicht zijn geweest. Bij het vertellen van het goede nieuws aan Jozef, was zijn reactie onverwachts sober. Hij wilde in het geheim met haar breken. Terwijl hij dit overwoog, verscheen hem in een droom een engel van de Heer die tot hem sprak: “Jozef, zoon van David, wees niet bevreesd Maria, uw vrouw, tot u te nemen; het kind in haar schoot is van de Heilige Geest. Zij zal een Zoon ter wereld brengen die gij Jezus moet noemen, want Hij zal zijn volk redden uit hun zonden.” Het oude kerstverhaal kon alleen een mooi einde hebben, doordat Jozef en Maria bereid waren te blijven luisteren naar de stem van onze Lieve Heer. God vroeg aan Jozef om Maria wel tot vrouw te nemen. Maria en Jozef konden vervolgens alleen Gods plan vervullen door de weg van vergeving en hoop in de Here God op te gaan. Hoe kunnen wij Gods woord vandaag verstaan om kleur te brengen in ons hart? Hoe kunnen we vandaag vergeven om kleur te brengen in onze familie?

OMHOOG Jaargang 62, editie 48, 23 december 2018Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: