World Marriage Day

Op de tweede zondag in de maand februari wordt de Dag van het Huwelijk (World Marriage Day) herdacht; dit jaar dus op zondag 13 februari.
De bedoeling van deze dag is om stil te staan bij het belang van het instituut ‘huwelijk’ in een samenleving. Het huwelijk is een verbond gebaseerd op liefde, trouw en offervaardigheid. Een harmonisch en stabiel huwelijk is de meest ideale plek om kinderen groot te brengen. En als zodanig heeft de totale samenleving belang bij goede huwelijken.
World Marriage Day heeft een permanent thema. En dat is: Heb elkaar lief. De opdracht die Jezus ons gegeven heeft zoals staat opgetekend in Johannes 15,12. Een simpele maar uitdagende opdracht, die elke dag opnieuw moet worden uitgevoerd.
De betekenis, en het thema van deze dag worden mooi tot uitdrukking gebracht in het logo. Hierin worden man en vrouw voorgesteld als twee kaarsen als symbool van licht en warmte, voor elkaar en voor de samenleving, verbonden door een hart, als symbool van liefde en offervaardigheid.
Deze dag die in 1981 in de Verenigde Staten is ontstaan, is geadopteerd door de World Wide Marriage Encounter organisatie en wordt in steeds meer landen herdacht. In ons land besteedt de stichting Marriage Encounter Surinaamse (MES) al enkele jaren aandacht aan World Marriage Day. In verband met de situatie rond Covid-19, zal er dit jaar geen grote gezamenlijke herdenking zijn. Wel zullen op zondag 13 februari in alle katholieke kerken, de aanwezige echtparen een speciale zegen ontvangen.

Stg. Marriage Encounter SurinameCategorieën:geloof en leven, persbericht

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: