Allerzielen 2021 bij de RK-Begraafplaats

door Melvin Mackintosh –

Bij de Stichting RK-Begraafplaats is men van mening dat het belangrijk is om ook kinderen te leren omgaan met het verlies van een naaste. Vaak wordt daar niet of onvoldoende aandacht aan geschonken, misschien omdat de volwassenen in hun eigen verdriet zitten of omdat men ervan uitgaat dat kinderen er snel overheen komen. Vorig jaar bij de jaarlijkse herdenking van Allerzielen werden de eerste stappen gezet om kinderen te betrekken bij de rouwverwerking. De kinderen konden toen hun verhaal, hun verdriet schrijven of tekenen. Hiervoor waren er verschillende begeleiders en er werden tekentafels opgesteld op het voorplein van de Allerheiligste Verlosserkerk aan de Schietbaanweg naast de RK-begraafplaats. Dit jaar worden de kinderen uitgenodigd voor een kindernevendienst. Daarnaast zullen zij ook de gelegenheid krijgen om op creatieve manier te leren om hun gevoelens van verdriet te uiten en te verwerken. Er wordt gevraagd om de kinderen vooraf te registreren via het mobielnummer 8751588.

Deze kindernevendienst vindt tegelijkertijd plaats met de traditionele requiemmis in de kerk op Allerzielen dinsdag 2 november a.s., waarvoor iedereen wordt uitgenodigd. De celebranten zijn Mgr. Karel Choennie en pater Kumar Irudayasamy SDS. De muzikale bediening is van pater Martin Noordermeer omi. De mis en de kindernevendienst vangen aan om 5 uur ‘s middags. Na de mis, rond 6 uur zal vanaf een centrale plek een zegening van de graven worden uitgesproken. Eenieder is ook in de gelegenheid om de gehele dag door het graf van zijn geliefde op de RK-begraafplaats te bezoeken. De poorten zullen open zijn voor het publiek van 7 uur ’s morgens tot 8.30 uur ’s avonds. Vanaf 11 uur ’s morgens kan men er ook bloemen, kaarsen, drinken en hapjes kopen. Er wordt een beroep op u gedaan om u te houden aan de COVID-19-maatregelen. U kunt de advertentie van de Stichting RK-Begraafplaats hier downloaden.

OMHOOG Jaargang 65, editie 43, 24 oktober 2021Categorieën:geloof en leven, persbericht

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: