Ons bisdom is jarig!

Een terugblik bij 63 jaar bisdom Paramaribo!

OMHOOG

Paul Tjon Kiem Sang –

Maandag 24 augustus 2020 viert ons bisdom zijn 62ste verjaardag! Begin juli 1958 stuurde de nuntius in Venezuela, Mgr. Rafael Forni, telegrafisch het bericht dat paus Pius XII het apostolisch vicariaat van Suriname had verheven tot Bisdom Paramaribo. Vermeldenswaard is dat deze paus overleed op 9 oktober van datzelfde jaar, dus het is best mogelijk dat hij ons bisdom toen als laatste heeft verheven. De ondertekening van de documenten die de verheffing tot bisdom hadden bezegeld, vond plaats op 28 juni 1958 op de vooravond van het feest van de HH. Petrus en Paulus.

Met de verheffing tot bisdom wordt een geloofsgemeenschap een zelfstandig gebiedsdeel in de wereldwijde kerk, met een eigen, residerende bisschop. De geloofsgemeenschap gaat door een aantal fasen heen voordat ze dat punt bereikt. In ons geval zijn er tussen 1683 en 1817 vier vestigingspogingen geweest en het was pas bij de…

View original post 508 woorden meerCategorieën:geloof en leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: