Pinksteren: de oogst is begonnen

Een gezegend hoogfeest van Pinksteren!

OMHOOG

Door pater Martin Noordermeer O.M.I.

Pentecostes
Pinksteren is een christelijke feestdag die zijn wortels heeft in een Joods feest en gebeurtenis, zoals ook ons christelijk Paasfeest zijn wortels heeft in het Joods Paasfeest. Met Pinksteren gedenken de christenen dat de Heilige Geest de apostelen van Jezus heeft bezield, hen moed heeft gegeven en in ’vuur en vlam’ heeft gezet om het werk van Jezus voort te zetten. We vieren die dag dan ook heel speciaal de stichtingsdag van de kerk van Christus. Pinksteren wordt gevierd op de 8e Paaszondag, dus 7 weken van 7 dagen, de dag erna is dus 50 dagen. Het is dus geen louter sommetje van 7×7+1=50, maar het zijn heilige getallen die veel meer zeggen in hun samenhang. 50 is het getal van de voltooiing. De 8e Paaszondag is dus Pinksteren, precies de vijftigste (50e) dag. Vandaar de naam pentecostes, geschreven met griekse letters. Het is…

View original post 726 woorden meerCategorieën:geloof en leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: