Sede vacante: Apostolische beheerder voor Cayenne

Melvin Mackintosh –

De Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) laat in een persbericht weten dat paus Franciscus de bisschop-emeritus Mgr. Michel Marie Jacques Dubost C.I.M. heeft benoemd tot de apostolische beheerder Sede vacante et ad natum Sanctae Sedis van het bisdom Cayenne. Deze benoeming is ingegaan per 7 april jl. per decreet, via de congregatie voor de evangelisatie van de volkeren, en is inmiddels bekendgemaakt aan de priesters, religieuzen en de geloofsgemeenschap van Cayenne, Frans-Guyana. Mgr. Dubost is bisschop-emeritus van het bisdom van Evry-Corbeil-Essonnes in Frankrijk. Deze benoeming volgt nadat Mgr, Emmanuel Lafont op eigen verzoek ontslag nam als bisschop van Cayenne in november 2020 wegens het bereiken van de canonieke grens van 75 jaar, de maximale leeftijd voor het uitoefenen van het ambt van bisschop. Mgr. Lafont was vanaf 2004 bisschop van de geloofsgemeenschap in ons buurland. Sede vacante is letterlijk vertaald uit het Latijn: terwijl de Stoel onbezet is. De apostolische beheerder heeft de dagelijkse leiding van het bisdom totdat er een nieuwe bisschop benoemd is.

OMHOOG Jaargang 65, editie 18, 2 mei 2021Categorieën:persbericht

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: