SATV-conferentie: Uitnodiging voor een nieuwe katholieke communicatie

Melvin Mackintosh –

Uitdagingen
Van 12 tot en met 14 mei zal de tv-desk van SIGNIS Asia een onlineconferentie houden met het thema Bridging over the Pandemic, Invitation to a New Catholic Communication. Hoe kunnen we midden in deze pandemie de uitdagingen in katholieke communicatie aangaan? Waaraan zouden tv-professionals moeten werken om de communicatie te verbeteren in dit COVID-19-tijdperk? Ongetwijfeld zitten vele professionals in het vak met deze vragen, schrijft de tv-desk van SIGNIS Asia in haar persbericht, maar er zijn ook velen die een antwoord hebben. Verschillende personen zullen hun ervaringen delen en een kijk geven hoe het beste de katholieke communicatie op tv en YouTube in deze globale crisis te dienen.
Uit 12 landen zullen 13 leden van de tv-desk van SIGNIS Asia hun tv-programma presenteren in een competitie. De winnaar krijgt een geldbedrag en een trofee. Er zullen ook speeches zijn van verschillende notabele professionals en bijzondere toespraken van kardinaal Luis Antonio Gokim Tagle, prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren op 12 mei, kardinaal Charles Maung Bo, aartsbisschop van Yangon (Myanmar) op 13 mei en aartsbisschop Alfred Xuereb, de apostolische nuncio in Zuid-Korea op 14 mei.

SIGNIS
De SATV-onlineconferentie zal live uitgezonden worden via het YouTube-kanaal van Catholic Peace Broadcasting Cooperation (CPBC) in het Engels en Koreaans op 12, 13 en 14 mei van 12:00 -14:00 GMT. Na de conferentie zal CPBC delen uitzenden via haar tv-station en via sociale media. Deze conferentie zal dus een combinatie van verschillende media gebruiken. Alle SIGNIS-leden zijn uitgenodigd om deze SATV-conferentie bij te wonen. Het publiek wordt aangemoedigd zijn mening te geven door commentaar te posten op sociale media tijdens de conferentie, staat onderaan het persbericht van de tv-desk SIGNIS Asia. SIGNIS is een wereldwijde rooms-katholieke beweging voor professionals in de communicatiemedia, waaronder pers, radio, tv, internet en nieuwe technologie, met leden uit meer dan 100 landen. Bisdom Paramaribo is lid van SIGNIS World en van SIGNIS Caribbean, die weer aangesloten is bij SIGNIS Latijns Amerika.

Hier de link naar de website van het evenement.

OMHOOG Jaargang 65, editie 18, 2 mei 2021Categorieën:persbericht

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Doet RK Bisdom Paramaribo ook mee hieraan? Zijn wij 1 van de 12 landen die meedoen aan de competitie?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: