Installatie bisschop Bridgetown uitgesteld

In een persbericht gepubliceerd op 3 februari jl. laat de apostolische administrateur van het bisdom Bridgetown in Barbados, aartsbisschop Charles Jason Gordon, weten dat de installatie van pater Neil Sebastian Scantlebury tot vierde bisschop van Bridgetown tot nader order is uitgesteld. De recente ontwikkelingen met COVID-19 in Barbados en de maatregelen om de verspreiding van de besmettingen tegen te gaan waaronder het verlagen van het maximum aantal personen dat bij elkaar mag komen, hebben het noodzakelijk gemaakt om opnieuw te kijken naar de plannen voor de installatie. “In overleg met alle sleutelfiguren, waaronder de benoemde bisschop Neil en zijne excellentie aartsbisschop Fortunatus Nwachukwu, apostolische nuntius bij de Antilliaanse bisschoppenconferentie, is afgesproken dat de wijding niet doorgaat op 17 maart 2021.” Het persbericht vermeldt dat er te zijner tijd een nieuwe datum zal worden aangekondigd.

Op 28 december 2020 werd bekend dat paus Franciscus de 55-jarige pater Neil Sebastian Scantlebury heeft benoemd tot de volgende bisschop van Bridgetown, Barbados. Hij wordt daarmee de eerste Barbadiaan die tot katholieke bisschop wordt geïnstalleerd. Pater Neil heeft sinds zijn priesterwijding 25 jaar geleden in het bisdom van St.-Thomas, in de Amerikaanse Maagdeneilanden gediend in verschillende functies waaronder kanselier, lid van de raad van bestuur voor de kinderbescherming en lid van de onderwijsfaculteit van St.-Petrus & Paulus high school. Met zijn installatie als bisschop zal pater Neil overnemen van aartsbisschop Charles Jason Gordon, die sinds diens benoeming in 2017 tot aartsbisschop van Port-of-Spain apostolische administrateur was van Bridgetown. “Ik vraag u om de benoemde bisschop Neil die binnenkort naar Barbados gaat, te blijven gedenken in uw gebeden,” schrijft aartsbisschop Jason Gordon in het persbericht van het bisdom Bridgetown.

U kunt het persbericht hier downloaden:

OMHOOG Jaargang 65, editie 06, 7 februari 2021Categorieën:geloof en leven, persbericht

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: