Zondag van het Woord van God

Komende zondag vieren wij de Zondag van het Woord van God. Deze werd in 2019 door paus Franciscus ingesteld en voor het eerst gevierd in 2020.

OMHOOG

“Ik verklaar hierbij dat de derde zondag door het jaar zal worden gewijd aan de viering, studie en verspreiding van het woord van God. Die ‘Zondag van het Woord van God’ zal dus een passend onderdeel zijn van die tijd van het jaar waarin we worden aangemoedigd om onze banden met het joodse volk te versterken en te bidden voor christelijke eenheid.”
paus Franciscus

Derde zondag door het jaar
In de apostolische brief met als titel Aperuit illis, gepubliceerd in september 2019, heeft paus Franciscus de ‘Zondag van het Woord van God’ ingesteld. Hiermee moet het belang van de heilige Schrift benadrukt worden. “Een dag gewijd aan de Bijbel moet niet worden gezien als een jaarlijkse gebeurtenis, maar eerder als een gebeurtenis die het gehele jaar duurt. We moeten dringend groeien in onze kennis en liefde voor de Bijbel en de opgestane Heer,” schrijft de paus. “Om deze reden moeten…

View original post 493 woorden meerCategorieën:geloof en leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: