Bisschop voor Bridgetown Barbados

ANTILLIAANSE BISSCHOPPENCONFERENTIE
9a Gray St, Port of Spain
Trinidad & Tobago, West-Indië
President: Mgr. Gabriel Malzaire, bisschop van Roseau
Vicepresident: Mgr. Charles Jason Gordon, aartsbisschop van Port of Spain
Secretaris-generaal: Eerwaarde heer Donald Chambers
Telefoon: +1 (868) 622-2932
E-mail: aecgeneralsec@gmail.com
Website: www.aecbishops.org

P E R S B E R I C H T

De heilige Vader, paus Franciscus heeft pater Neil Sebastian Scantlebury, 55, benoemd tot de volgende bisschop van het bisdom Bridgetown, Barbados. Hij zal de eerste Barbadiaan zijn die tot katholieke bisschop wordt gewijd. De aankondiging werd gedaan op maandag 28 december om 12.00 uur Vaticaanse tijd. De datum van de bisschopswijding is vastgesteld op woensdag 17 maart 2021 bij de St.-Patricks kathedraal in Bridgetown. 17 maart is de feestdag van St.-Patrick. Sinds zijn priesterwijding heeft bisschop-elect Scantlebury gediend in het bisdom St.-Thomas in de Amerikaanse Maagdeneilanden. Hij zal aartsbisschop Jason Gordon opvolgen, die de diocesane administrateur was voor Bridgetown sinds zijn benoeming tot aartsbisschop van Port-of-Spain in 2017.

Bisschop-elect Scantlebury werd geboren op 1 oktober 1965 als zoon van diaken Keith en Myma Scantlebury (beiden overleden). Nadat hij zijn basis- en middelbaar onderwijs in Barbados had afgerond, ging hij naar de St.-Augustinecampus van The University of the West Indies, waar hij afstudeerde met een diploma in mechanical engineering. Daarna verhuisde hij naar de Amerikaanse Maagdeneilanden om godsdienst te onderwijzen aan de katholieke school van de St.-Petrus & Pauluskathedraal in St.-Thomas.

Hij werd aangenomen als kandidaat voor het priesterschap en gestuurd naar de Mount St-Mary’s University in Emmitsburg, Maryland VS. Nadat hij zijn masters in divinity had behaald, werd hij tot priester gewijd voor het bisdom St.-Thomas op 18 mei 1995. In 1999 behaalde hij de Master of Art in Sacred Scripture aan dezelfde universiteit. Hij diende als parochiale vicaris van de Heilige Familiekerk in St.-Thomas van 1995 tot 1997. In augustus 1997 werd hij benoemd tot administrateur van Onze Lieve Vrouw van Karmelparochie op het eiland St.-John en kort daarna tot pastoor, een functie die hij bekleedde tot augustus 2003. In diezelfde maand werd hij rector van de St.-Petrus & Pauluskathedraal in St.-Thomas. Zes jaar later, in 2009, keerde hij terug naar de Heilige Familiekerk en werd er pastoor. In 2020 werd hij benoemd tot pastoor van St.-Anneparochie in St.-Croix.

Tijdens zijn 25 jaar als priester heeft bisschop-elect Neil Scantlebury het bisdom van St.-Thomas gediend als kanselier, adviseur, lid van de raad van bestuur van katholieke liefdadigheidsinstellingen, lid van de raad van bestuur voor de kinderbescherming, en lid van de onderwijsfaculteit van St.-Petrus & Paulus high school.

Persbericht uitgegeven door het secretariaat van de Antilliaanse bisschoppenconferentie in Port-of-Spain, Trinidad op 28 december 2020.
EINDE

Het orginele persbericht kunt u hier downloaden:Categorieën:BISDOM, persbericht

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: