Auroramissen in de Kathedrale Basiliek

Woensdag 16 december om 6.00 uur ’s morgens en daarna elke dag tot aan Kerstmis, de auroramissen in de kathedrale basiliek. In dit artikel uit 2017, achtergrondinformatie over de auroramissen. U bent van harte welkom in deze liturgische voorbereiding op het feest van onze Verlossing.

OMHOOG

Jaargang 61, editie 47, 17 december 2017

Caraibisch gebruik

Van zaterdag 16 tot zaterdag 23 december worden er in onze Kathedrale basiliek om 06:00 uur ’s morgens de zogenoemde Auroramissen of Dageraadsmissen gevierd. Op de ABC-eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao, worden die “Misa di Aurora” genoemd, met elke morgen om 05:00 uur stampvolle kerken. Als men niet op tijd is, vindt men geen plaats en moet men buiten maar volgen!

Ook in Suriname heeft dit Caraïbisch gebruik sinds enige jaren zijn ingang gevonden en met overweldigend succes. Het is een intense voorbereiding op Kerstmis gedurende 7 dagen. Omdat in sommige bisdommen, zoals ons bisdom, de zondag niet meetelt in de 7 dagen van voorbereiding, wordt het voor ons 9 dagen, te beginnen op zaterdag 16 december.61-020a-17122017-47-A3-Auroramissen in de kathedrale basiliek

Het is de laatste voorbereiding op Kerstmis gedurende die laatste week voor het heilig gebeuren van de geboorte van onze Immanuel. Deze geboorte is…

View original post 714 woorden meerCategorieën:geloof en leven

1 reply

  1. Beste Melvin, dit is een bericht van 2017. Wekt verwarring. Met vr gr Roy Khemradj

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: