Requiemmis Allerzielen op de r.-k. begraafplaats

De stichting RK Begraafplaats laat in een bekendmaking weten dat op Allerzielen op maandag 2 november a.s. de poorten van de begraafplaats aan de Schietbaanweg open zullen zijn van 7 uur ’s morgens tot half tien ’s avonds. Hiermee wordt de ruimte gegeven aan alle nabestaanden om de graven van hun dierbare(n) te bezoeken. Traditioneel gaan vele katholieken op deze dag naar het graf van hun dierbare(n) om schoon te maken, een bloemetje te leggen, een kaarsje aan te steken en te bidden.
De bekende requiemmis die jaarlijks gehouden wordt in de aula van de begraafplaats begint om 5 uur ’s middags. De celebranten deze keer zijn pater Esteban Kross, vicaris-generaal van het bisdom, en pater Kumar Irudayasamy SDS van de H. Driekoningenkerk. Voor de muziek zorgt pater Martin Noordermeer omi. Uiteraard worden de protocollen voor covid-19 in acht genomen en zal het geheel zich voltrekken in het nieuwe normaal.

Vanaf 10 uur in de ochtend zullen de stands open zijn waar de bezoeker terecht kan voor het kopen van bloemen, kaarsen, snacks en drinken. Dit jaar is er ook bijzondere aandacht voor kinderen: hoe zij omgaan met het heengaan van een dierbare. Onder begeleiding zullen zij aangezet worden om op een creatieve manier uiting te geven aan hun verdriet. De werkstukken zullen in een expositie te zien zijn na de dienst van 5 uur. In de katholieke kerk bidden wij gedurende de hele maand november extra voor alle overleden gelovigen.

OMHOOG Jaargang 64, editie 42, 25 oktober 2020

Download hier de bekendmaking van de stichting R.K. Begraafplaats

UPDATE
De dienst zal ook te volgen zijn via Radio Immanuel 95.9FM en via het YouTube kanaal en de facebookpagina van Bisdom Paramaribo.Categorieën:geloof en leven, persbericht

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: