AEC: toewijding van de regio aan Maria op 10 mei 2020

ANTILLIAANSE BISSCHOPPENCONFERENTIE (AEC)
TOEWIJDING VAN DE REGIO
AAN
MARIA, MOEDER VAN DE KERK EN HULP DER ZIEKEN
ZONDAG, 10 MEI 2020
(MOEDERDAG)

Samen met paus Franciscus en onze collega-bisschoppen van Latijns-Amerika, Canada en de Verenigde Staten van Amerika zullen wij – de bisschoppen van de AEC-regio – onze bisdommen toewijden aan de heilige Maagd Maria, Moeder van de Kerk en hulp der zieken.

Ieder jaar weer roept de Kerk gedurende de meimaand de voorspraak van de Moeder van God aan wanneer wij de wens van onze lieve Vrouw van Fatima gedenken. Dit jaar richten wij ons tot haar moederlijke zorg en smeken wij om haar voorspraak voor al onze mensen, in het bijzonder voor onze gezondheidswerkers en de kwetsbaren, en om wijsheid voor hen die de verantwoordelijkheid dragen voor het leiden van onze naties door de covid-19-pandemie.

In tijden van uitdagingen en moeilijkheden keren wij ons instinctief tot de moederlijke zorg van onze Heilige Moeder en vragen wij haar voorspraak en hulp opdat wij mogen leven zoals Christus ons vraagt te leven in deze dagen. Zij was de eerste die zich helemaal toewijdde aan God met een volledig ja aan de wil van de Vader. Wij bidden dat wij door deze toewijding net als Maria ons hart en onze wil volledig richten naar Gods wil. Door het richten van ons hart en onze wil tot de Vader worden wij een meer volmaakt beeld van Zijn zoon Jezus Christus. Een meer volmaakte openbaring van genade in onze landen en een meer volmaakte getuigenis van liefde en eenheid in deze tijd van tegenspoed.

Wij vragen dat op zondag 10 mei al onze priesters zich met ons verenigen in het vieren van de heilige mis en zich bij ons aansluiten in het gebruiken van de media in deze daad van toewijding. Ter voorbereiding op deze toewijding worden de gelovigen gevraagd dagelijks de rozenkrans te bidden. Ook wordt aan hen gevraagd om het antieke gebed Sub Tuum Praesidium te bidden.

Tekst in het Latijn:
Sub tuum praesidium confugimus,
Sancta Dei Genitrix.
Nostras deprecationes ne despicias
in necessitatibus nostris,
sed a periculis cunctis
libera nos semper,
Virgo gloriosa et benedicta.

Nederlandse vertaling:
Onder Uw bescherming vluchten wij,
Heilige Moeder van God;
versmaad onze gebeden niet
in onze nood
maar verlos ons altijd van
alle gevaren,
o, glorierijke en gezegende Maagd.

Moge de goddelijke Voorziening ons immer nabij zijn! Amen.

OMHOOG Jaargang 64, editie 17, 3 mei 2020


Het officiële persbericht vindt u hier:Categorieën:BISDOM, persbericht

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: