Condoleancebrief bisschop bij overlijden pater Bas Mulder

Paramaribo, 14 april 2020

Zeer geachte pater Hafmans, paters redemptoristen en familie,

Wij willen als bisdom Paramaribo onze erkentelijkheid uitspreken over de uitzonderlijke bijdrage die pater Bas Mulder heeft geleverd aan de kerk in Suriname. Heel zijn actieve priesterleven heeft hij in Suriname doorgebracht en hij heeft vanuit zijn roeping als redemptorist de missie van Jezus Christus op sublieme wijze uitgedragen.

Hij heeft bij de evangelisatie voortdurend het adagium “de armen evangeliseren door de armen geëvangeliseerd te worden” ten diepste beleefd. Het evangelie heeft hij als plebaan van de St. Petrus en Paulus kathedraal verkondigd aan de mensen, maar ook door gebruik te maken van de massamedia televisie en krant. Jarenlang was zijn televisieprogramma het meest bekeken televisieprogramma in Suriname. In de Surinaamse media is ruime aandacht aan zijn heengaan besteed en wordt hij geprezen om zijn maatschappijkritische visie en inzet voor de jeugd en de sportwereld.

Wij vinden het jammer dan we geen vertegenwoordiging bij de uitvaart kunnen hebben, maar willen op deze wijze onze laatste groet brengen aan deze bijzondere priester die met hart en ziel Suriname heeft gediend. Wij zullen zodra de omstandigheden het toelaten hem op waardige wijze herdenken.

lnnige medeleven,

+Karel Choennie
Bisschop van Paramaribo

OMHOOG Jaargang 64, editie 15, 19 april 2020Categorieën:BISDOM

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: