Tweede mededeling bisschop vanwege het coronavirus

Paramaribo, 16 maart 2020

Aan: de Priesters, diakens
en alle gelovigen van het Bisdom Paramaribo

Dierbare broeders en zusters,

zoals aangekondigd in mijn schrijven van 14 maart jl., heb ik heden overleg gepleegd met de priesters en diakens van het Bisdom Paramaribo over nadere afspraken voor ons kerkelijk leven i.v.m. de maatregelen die genomen worden ter voorkoming van de verspreiding van COVID-19 oftewel het coronavirus. Het navolgende is afgesproken:

  1. de vieringen in groot verband van het komend weekend – zaterdag 21 en zondag 22 maart – worden zoals afgelopen weekend wederom afgelast;
  2. de vieringen in klein verband en door de week kunnen wel voortgang vinden, onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat de deelnemers aan die vieringen op ruime afstand van elkaar in de kerk kunnen zitten;
  3. zeker blijven van kracht de eerste maatregelen: de communie wordt alleen door de celebrant uitgereikt en niet op de tong; kelkcommunie is alleen voor de celebrant; geen fysiek contact bij de vredeswens; geen gebruik van wijwater bij in- en uitgaan van de kerk;
  4. uitvaarten en geplande huwelijken mogen tevens voortgang vinden, maar dan wel onder de voorwaarden zoals genoemd onder punten 2 en 3;
  5. op zondag 22 maart zal wederom via Radio Immanuel en Apintie TV de eucharistieviering worden uitgezonden ter ondersteuning van de geestelijke communie; voor informatie omtrent de uitzendtijden en verdere updates vanuit het Bisdom doen wij een beroep op u allen om de Facebookpagina van het Bisdom regelmatig te raadplegen;
  6. de voor a.s. vrijdag en zaterdag geplande ‘24 uren voor de Heer’ kan gewoon voortgang vinden zoals gepland. Wij doen een dringende oproep tot gebed om Gods genade af te smeken over ons land en volk.

DEZE MAATREGELEN GELDEN TOT MAANDAG 23 MAART 2020!
Daarop volgt – na evaluatie – een update.

Met hartelijke groeten

———————————-
+Karel Choennie
Bisschop van Paramaribo


U kunt de mededeling hier downloaden:Categorieën:BISDOM

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: