Mededeling bisschop vanwege coronavirus

Paramaribo, 14 maart 2020

Dierbare gelovigen,

Bewust van de angst en onzekerheid waarmee de verspreiding van het coronavirus ons omringt, heb ik overleg gepleegd met onze priesters en deskundigen uit de gezondheidszorg. Na kennis te hebben genomen van de maatregelen die vanuit de overheid zijn aangekondigd heb ik het besluit genomen om alle kerkelijke vieringen en samenkomsten op zaterdag 14 en zondag 15 maart af te gelasten. Nadere maatregelen zullen in de komende week worden aangekondigd nadat ik nader heb overlegd met onze priesters en diakens.

De eerder afgekondigde maatregelen blijven onverkort van kracht, nl.: 1. ontvangen van de communie op de tong is niet mogelijk; 2. de communie wordt alleen door de celebrant uitgereikt; 3. kelkcommunie is voorbehouden aan de celebrant; 4. kerkgangers geven elkaar bij de vredeswens niet de hand; 5. geen gebruik van wijwater bij in- en uitgaan van de kerk.

Ik wil deze gelegenheid aangrijpen om het gebed thuis samen met uw gezin van harte aan te sporen en herhalen wat ik u in mijn vastenboodschap heb voorgehouden, nl. dat wij Gods Woord ernstig ter harte nemen.

Het ontberen van de communie is voor u moeilijk te verwerken. De kerk biedt ons echter wel de mogelijkheid van de geestelijke communie, die wij kunnen ontvangen zonder fysiek aanwezig te zijn bij de viering. Daarin wil ik u van harte ondersteunen en zullen wij met medewerking van Apintie TV de Heilige Mis van a.s. zondag live uitzenden om 10:00 uur via
kanaal 10 op de televisie. Ook zullen wij via Radio Immanuel op 95.9 FM vieringen uitzenden. Volgt daarvoor de mededelingen op Radio Immanuel.

Bidt met aandrang tot de Heer en daarbij wil ik u van harte het gebed van de Nederlandse kerkprovincie aanbevelen:

God, toevlucht in onze nood, kracht in onze vertwijfeling en angst, vertroosting in ziekte en lijden. Wees ons, uw volk, nabij en genadig nu wij allen de gevolgen ondervinden van het uitgebroken corona-virus. Wees een Beschermer voor hen die dit virus hebben opgelopen, Wij bidden voor hen om hoop en genezing. Wij bidden voor hen die aan de gevolgen van dit virus zijn overleden, dat zij bij U geborgen mogen zijn. Wij bidden voor allen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en het openbaar bestuur, dat zij uw nabijheid en zegen mogen ervaren in hun werk ten dienste van heel de samenleving. Doe ons beseffen hoe groot uw liefde is voor ieder van ons en dat Gij met ons zijt nu wij de kwetsbaarheid van ons bestaan ervaren. Versterk ons geloof en onze hoop zodat wij ons altijd zonder aarzelen overgeven aan uw vaderlijke voorzienigheid.
Door Christus onze Heer. Amen.

+Karel Choennie
Bisschop van ParamariboCategorieën:BISDOM

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Ook onze kerken in Nederland zijn gesloten🙏🙏🙏ik hoop dat het snel voorbij is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: