Vergadering permanente raad AEC

Melvin Mackintosh –

De permanente raad van de Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) komt in vergadering bijeen op 15 en 16 januari a.s. in het seminarie St.-John Vianney in Trinidad. Dit laat de AEC in een persbericht weten. Verwacht worden bisschop Gabriel Malzaire (president van de raad), aartsbisschop Kenneth Richards, aartsbisschop Patrick Pinder, bisschop Karel Choennie en pater Donald Chambers (secretaris-generaal AEC). De permanente raad is eigenlijk het dagelijks bestuur van de AEC. Het is de verantwoordelijkheid van de permanente raad om toezicht te houden op het werk van de AEC in de periode tussen de plenaire vergaderingen zoals het monitoren van projecten, het implementeren van besluiten van de AEC, het voorbereiden van de agenda voor de volgende plenaire vergadering en het toezien op de werkzaamheden van het algemeen secretariaat (vlg. Canon 457). Enkele discussiepunten voor de vergadering van 15 en 16 januari zijn priesterwijdingen in het Caribisch gebied, de bedevaart naar het Internationaal Eucharistisch Congres 2020 met pelgrims uit alle bisdommen in de AEC, en punten over liturgie, communicatie en financiën. Mgr. Karel Choennie is lid van de permanente raad sinds zijn aantreden als bisschop van Paramaribo. Wij vragen u te bidden voor onze bisschoppen gedurende deze week en voor succes van de vergadering. Wij bevelen aan op de hoogte te blijven van alles wat er in de Antilliaanse bisschoppenconferentie gebeurt. Bezoek daarvoor de website aecbishops.org of volg AEC – Antilles Episcopal Conference op Facebook. Geef de FB-pagina ook een like!Categorieën:BISDOM, persbericht

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: