AEC organiseert bedevaart naar eucharistisch congres 2020

De Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) ziet graag de regio goed vertegenwoordigd op het 52e internationale eucharistisch congres (IEC) volgend jaar in Hongarije. President van de AEC, bisschop Gabriel Malzaire van Roseau, Dominica zal de spirituele leider zijn van een door AEC georganiseerde pelgrimstocht naar de gaststad van het congres, Budapest. De bedevaart duurt van 13 tot 20 september 2020.
Het internationale eucharistisch congres (IEC) is een week durend evenement dat regelmatig gehouden wordt sinds 1881 en waarin de waarachtige aanwezigheid van Christus in de eucharistie wordt gevierd. De laatste tijd vindt dit evenement om de vier jaar plaats. Het is de tweede keer dat Hongarije als gastheer optreedt voor het IEC. Het eerste was ook in Budapest in 1938. De bekendmaking van Budapest als gaststad werd gedaan door paus Franciscus in januari 2016 aan het eind van het internationale eucharistisch congres 2016 in Cebu City, Filipijnen.
Voor meer informatie over de pelgrimstocht van het AEC stuur een e-mail naar iec2020aec@gmail.com, bezoek de Facebookpagina van de Antilliaanse bisschoppenconferentie of de website www.aecbishops.org.

OMHOOG Jaargang 63, editie 46, 22 december 2019Categorieën:geloof en leven, persbericht

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: