Fundraisingsdiner à la St.-Jozefparochie Copieweg

Sandra Soegono-Sijem –

Copieweg-style
Het begon met één persoon die een idee had voor een fundraisingsactiviteit. Belangrijker nog was zijn grote geloof dat zo’n activiteit ook kon slagen in een kleine parochie als de St.-Jozefparochie Copieweg in het district Para. Het idee was het organiseren van een fundraisingsdiner: een driegangenmenu Copieweg-style. Er waren attracties middels zang en dans door kinderen en getalenteerde jongeren; kunstwerken van een jonge kunstenaar, Keanu Doerasim , werden geveild alsook twee gemarcotteerde fruitbomen; de toegangskaarten waren tevens een lot met leuke prijzen als orchideeplanten en woestijnrozen.
De zusters Fransiskus Charitas samen met pater Guillaume en pater Norbert Schnell trakteerden ons op een optreden met zang en dans. Een van de dansen had als doel de aanwezigen te stimuleren een bijdrage te doen in de kruik voor vrijwillige bijdragen. De bisschop en aanwezigen deden er spontaan aan mee en niet te geloven: bijna SRD 4.000,- kregen wij in de kruik.
Als penningmeester vind ik dit soort activiteiten heel belangrijk voor het vergaren van fondsen en het versterken van de parochiekas. Maar meer nog vind ik de voorbereidingen ernaartoe belangrijk: hoe betrek je zoveel mogelijk parochianen zodat zij samen willen werken om de doelen van de parochie te realiseren. De St.-Jozefparochie Copieweg heeft momenteel drie doelen waarvoor fondsen worden vergaard: de renovatie van het oude zustershuis, de afbouw van een klaslokaal van de St.-Ferdinandschool en de bouw van een parochiezaal.

Bijdrage en betrokkenheid jongeren
In juni zijn wij gestart met de voorbereidingen van het fundraisingsdiner. De taken werden verdeeld en elke individu of groep moest een gedeelte zelf coördineren. Persoonlijk vond ik het mooiste aan deze activiteit de bijdrage en betrokkenheid van de jongeren. Zij hebben geheel spontaan en vrijwillig geholpen met bedienen van de gasten, inrichten van de ruimte en opruimen. Zij waren present bij de instructievergadering en hebben vol enthousiasme hun taken die avond vervuld.
De zusters Fransiskus Charitas hadden twee dansen ingestudeerd met de kinderen en enkele misdienaars hadden zelf een dans ingestudeerd. De oefeningen waren een hele happening. De kinderen praten nog steeds over de oefendagen bij het klooster van de zusters en toen zuster Paulina een lekkere vermicellibamie had klaargemaakt. Complimentjes aan de ouders die hun tijd hebben genomen om de kinderen naar de oefening te begeleiden.

Samenwerking en enthousiasme
Behalve de jongeren had je ook nog anderen die hebben bijgedragen aan het succes van de avond. Denk dan aan de versiergroep die heeft gezorgd voor de versiering en belichting; het gebruik van djanur en zelfgemaakte frambo’s van bamboe gaf het geheel een nostalgisch gevoel; de keukengroep die heeft gezorgd voor het eten en de drank en de mensen die hebben gekookt voor de werkers van die avond; de opruimgroep, de mensen die zijn gebleven voor het opruimen; niet te vergeten de deejay die pro Deo voor de muziek en het geluid heeft verzorgd en de MC van de avond, de heer Romeo Samijo, die de avond aan elkaar heeft gepraat; en uiteraard de persoon die met het idee kwam en anderen enthousiast wist te maken. Er zijn nog zoveel anderen die betrokken waren zoals sponsors van verschillende benodigdheden. Waar er wordt gewerkt worden fouten gemaakt en de volgende keer hopen wij het beter te doen. Want het smaakt naar meer. De groepen en individuen die betrokken waren bij de organisatie zijn trots dat wij als parochie uit het district een diner à la Copieweg voor 150 mensen konden organiseren. Wij konden genieten van het goede, samen met anderen En dit allemaal kon omdat wij samen hebben gewerkt en het sterke geloof dat niets onmogelijk is bij God.

OMHOOG Jaargang 63, editie 33, 1 september 2019Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: