Zusters Franciscanessen op bezoek

Paul Tjon Kiem Sang –

Ons bisdom was van 14 t/m 28 januari gastheer voor een delegatie van de Congregatie Franciscanessen Dochters van het Heilig Hart van Jezus en Maria. De delegatie bestond uit twee zusters afkomstig van het generaal bestuur in Rome en een derde van een provincie in Indonesië. De bisschop had hen speciaal uitgenodigd voor een orientatiebezoek aan ons land met als doel de mogelijkheid te bekijken voor het vestigen van een communiteit van deze congregatie in ons land. Het contact met deze congregatie hebben wij te danken aan Mgr. Johannes Bahlmann, bisschop van Obidos (Brazilië), die na zijn bezoek aan Suriname vorig jaar ons bisdom heeft aanbevolen bij deze zusters.
Tijdens het bezoek hebben de zusters ons land zowat van oost naar west en van noord naar zuid bezocht, en heel veel kunnen ervaren en proeven van onze Surinaamse samenleving en van de kerk in dit land. In Paramaribo hebben zij bezoeken afgelegd aan diverse liefdadigheidswerken van de kerk, zoals Fatima Oord en het Maria-internaat. Ook zijn ze langs geweest bij de Zusters van Paramaribo, de Dienaressen van de Heer en Zusters Fransiskus Charitas.
De oriëntatie van de zusters werd ook gedaan op verschillende plaatsen in de districten, zoals Groningen (de Thaddeusschool, kerk en pastorie, en Maria Garden aan de Paloeloeweg), Nieuw Nickerie en Wageningen, Albina, Moengo en Abadoekondre, en tenslotte Boven Suriname: Brownsweg, Pamboko, Jaw-Jaw en Kajapati.
De zusters zijn afgelopen maandag weer vertrokken met het uitdrukkelijke verzoek van de bisschop dat zij serieus overwegen om een communiteit in ons land te vestigen. De focus van de bisschop is dat zij zich vestigen in Nickerie, waar er reeds een klooster staat die grondig gerenoveerd moet worden. De bisschop hoopt dat zij daar een flinke ondersteuning kunnen geven en hun bijdrage kunnen leveren aan de opbouw van de geloofsgemeenschap.

OMHOOG Jaargang 63, editie 03, 3 februari 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: