Levende kerststal Lelydorp groot succes

Sandra Soegono-Sijem –

Samenwerking
Wij zijn nu in de derde week van het nieuwe jaar en ik voel me nu pas een beetje uitgerust van de drukte van kerst en de jaarwisseling. Ik wil u vertellen over de levende kerststal op Dorp (Lelydorp) gehouden op 20 en 21 december 2018. Ondanks het feit dat deze activiteit al een paar weken geleden heeft plaatsgevonden, lijkt het alsof de parochianen er nog niet uitgesproken over zijn.
In november 2018 zijn de parochies St.-Jozef (Copieweg) en St.-Antonius (Lelydorp) samen met de zusters Fransiskas Charitas gestart met de voorbereidingen voor de opvoering van een levende kerststal in Lelydorp met daaraan gekoppeld een fundraising. Elke vrijdagmiddag kwamen kinderen en jongeren in de parochiezaal van Lelydorp bijeen om zang en de sketch te oefenen onder begeleiding van de zusters Fransiskas Charitas. Daarnaast was er een commissie samengesteld van parochianen van beide parochies die verantwoordelijk was voor bijvoorbeeld het bouwen van de stal, de fundraising, logistiek en promotie.

Vele handen en ondersteuning
De eerste levende kerststal op Dorp heeft grote indruk gemaakt. Er waren momenten tijdens de voorbereidingen dat ikzelf twijfelde en dacht: waaraan zijn we begonnen. Maar God is groot. We hadden twee droge avonden met een volle maan aan een heldere hemel. Kinderen en jongeren die sfeer brachten met hun zang en acteertalenten. Een dj die pro Deo ervoor heeft gezorgd dat wij beschikten over geluid en achtergrondmuziek. Mannen die hun vrije dag hadden opgegeven voor het bouwen van een stal geheel opgetrokken uit bamboe. Mensen die hebben gezorgd voor dieren. Vrouwen die hebben gezorgd voor kostuums en het aankleden van de kinderen. Mannen die ervoor hebben gezorgd dat er genoeg stroomtoevoer was en de inrichting van de plek in orde was. Parochianen die hebben geholpen met opruimen en vervoer voor kinderen die ver woonden. Lelydorpers en andere buurtbewoners die op hun eigen manier hadden geholpen met de promotie. En vooral het publiek dat ons heeft ondersteund door te komen, mee te doen met de samenzang en de fundraising.

Dankwoord
Er was zo’n toestroom van mensen dat er voor de tweede dag extra stoelen moesten worden gehuurd, een drukte die de organisatie zelf niet had verwacht. Dit alles en nog meer heeft heel veel indruk op ons gemaakt en nu al praten wij over een levende kerststal in 2019 in Lelydorp. Al met al vonden wij het een fijne samenwerking tussen twee parochies samen met de Zusters Fransiskas Charitas. Het was ook een mooie manier van evangelisatie en om de Kerk levendiger te maken voor de jongeren en de buurt. De organisatie bedankt eenieder die een bijdrage heeft geleverd aan het welslagen van deze activiteit. Gezamenlijk kunnen wij mooie dingen doen, samen zijn wij Kerk.

OMHOOG Jaargang 63, editie 02, 27 januari 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: