Redactioneel editie 01 20 januari 2019

In uw handen hebt u de eerste editie van weekblad Omhoog in 2019. Het is iets later dan gewend, maar de drukker had zijn vakantie ook wat langer gepland. Dit medium gaat zijn 63e jaargang in onder deze naam. Het katholieke nieuwsblad in Suriname bestaat veel langer. Misschien moeten wij gaan onderzoeken of deze krant niet de oudste is in ons land.
Ook dit jaar zullen wij ons uiterste best doen om u het nieuws van ons bisdom, uit uw parochie, uit uw geloofsgemeenschap te brengen. Op meerdere forums en in artikelen hebben wij aangegeven dat het publiceren van nieuws uit uw parochie een inspiratie, een lichtpunt kan zijn voor een andere geloofsgemeenschap in ons land.
Al sinds een jaar worden artikelen van Omhoog ook op het internet geplaatst op de website omhoog.org. Voorts zijn we van plan om enkele artikelen te vertalen en via ons netwerk in de Antilliaanse Bisschoppenconferentie (AEC) aan te bieden aan de Caribische geloofsgemeenschap waarmee wij steeds betere banden aanhalen. Zo kan nieuws uit ons bisdom een veel breder bereik hebben.
Over de uitdagingen voor Omhoog als dienst van het bisdom verwijzen wij naar het gelijknamige artikel in editie 46 van 9 december 2018. Er is toen vermeld dat wij wat aanpassingen zouden doorvoeren. De eerste wijzigingen zult u in deze editie opvallen. De krant is vier pagina’s dunner om kosten te besparen. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een campagne om donaties en sponsoringen te vinden voor het dekken van de kosten voor Omhoog en om de verkoopprijs toch stabiel te houden.
Een andere merkbare aanpassing zal plaatsvinden in de aanlevering van de wekelijkse parochieberichten. Wij introduceren een sjabloon, een formulier waarop u parochieberichten, mededelingen enz. moet invoeren en opsturen. Op die manier willen wij de ruimte in de krant beter benutten, efficiënter werken en u beter van dienst te zijn via de krant en online. Alle parochiebesturen en pastores zullen hierover een brief met instructies ontvangen.
Ook in dit nieuwe jaar willen wij u met de genade van de Heer ten dienste zijn en een wezenlijke bijdrage leveren aan een effectievere en efficiëntere communicatie van en binnen ons bisdom. Wij rekenen daarbij op uw volle ondersteuning. Gods zegen in dit nieuwe jaar.

OMHOOG Jaargang 63, editie 01, 20 januari 2019Categorieën:persbericht

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: