Groente- en fruitverkoop kathedrale basiliek

Marilyn Tsie A Foeng –

Op woensdag 9 januari jl. is gestart met een proefproject voor de verkoop van groenten en fruit in het paviljoen van de HH. Petrus & Paulus Kathedrale Basiliek. Het ligt in de bedoeling om op de woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur verse groenten en fruit ten verkoop aan te bieden aan het publiek. De doelgroep zijn de medewerkers van de omliggende bedrijven en kantoren, de leerkrachten en het personeel van de scholen; eigenlijk iedereen die langsloopt en zich aangetrokken voelt tot de verse kroppen sla, kailan, kaisoi, fruit, enz. Het assortiment wordt steeds aangevuld.
De groenten en het fruit worden op biologisch verantwoorde wijze geteeld in Maria Garden, het voormalige buitenverblijf van de Zusters van Paramaribo in Groningen, Saramacca. Een groot areaal is daar beplant met diverse groentesoorten en afhankelijk van wat er geoogst is, wordt het aanbod in het paviljoen uitgebreid. Het ligt ook in de bedoeling om de internaten die vallen onder het r.-k. bisdom te ondersteunen door hen te voorzien in hun dagelijkse behoefte aan verse groenten en fruit. De jongeren van de internaten zullen aangemoedigd worden om in de vrije weekenden een handje mee te helpen op het veld.
De opbrengst van de verkopen komt geheel ten goede aan het Maria-internaat, waar studenten uit het binnenland opgevangen worden. In de huidige economische malaise heeft ook dit instituut te kampen met onvoldoende financiële middelen voor een adequate opvang van de meisjes.
Wij zijn op zoek naar twee vrijwilligers die willen helpen met de verkoop. Meldt u zich aan op het secretariaat van de Kathedrale Basiliek, maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 14.00 uur.

OMHOOG Jaargang 63, editie 01, 20 januari 2019

a3-groente en fruitverkoop-63-01-2001Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: