Dank, pater Guillaume

Wielfred Tjin A Tam –

Vier gelegenheden
Parochianen van Noord hebben in de periode van dinsdag 13 november 2018 tot en met dinsdag 27 november 2018 pater Guillaume bij vier gelegenheden in hun midden verwelkomd: bij twee activiteiten was pater Guillaume aanwezig in zijn hoedanigheid als eerwaarde diaken en bij twee gelegenheden na zijn plechtige priesterwijding –zondag 18 november 2018 in de kathedrale basiliek – als eerwaarde pater. Wij danken hem dan ook van harte voor zijn meevieren met ons; wij zijn gestart op een dinsdag en zijn geëindigd op een dinsdag. Gran tangi ook aan alle parochianen en parochiemedewerkers voor hun meevieren en hun meewerken aan alle vermelde vieringen.

Bedevaart Batavia
Op de tweede sterfdag van onze geliefde monseigneur Aloysius Zichem zijn leden van de parochieraad, van het Salvatorkoor en van de Salvatoriaanse Lekenbeweging Suriname samen met de paters Jan Verboogen en Kumar van Noord, diaken Guillaume en een gast, pater Joël uit Guyana, op bedevaart naar Batavia geweest. Tot de pelgrims behoorde ook mevrouw Kitty Ramsaran-Zichem, een zus van Mgr. Zichem. Deze datum van 13 november 2018 was reeds aan het begin van dit jaar vastgesteld. De priesterwijding van pater Guillaume was ons toen niet bekend. Toeval? Een devotievolle kruisweg- en eucharistieviering is het geworden op een mooie, zonnige dinsdag. Het was ook een goede voorbereiding op de vespers en op de viering van de priesterwijding.

Vespers
Het was de eerste keer dat in de H. Driekoningenkerk een vespers is gevierd in aanloop naar een priesterwijding, in deze de wijding van Guillaume Woei A Jin. De keuze voor het houden van zijn vespers in deze kerk was de zijne; net zoals hij anderhalve halve maand vóór deze gebedsviering het Salvatorkoor uitkoos om de dienst op te luisteren. Na ampele overwegingen besloot het koor zijn medewerking te verlenen. Met de ondersteuning van pater Esteban Kross, pater Jan Verboogen en de zusters Christine, Odillia en Paulina van de zusters Franciscus Charitas is het een prachtige viering geworden met koorzang. Voor het Salvatorkoor was het ook de eerste keer in een vesperviering; het is een ervaring rijker.

Verjaardagsfeestje pater Kumar
Pater Kumar was op woensdag 28 november jarig. Bij deze bigiyariviering in de parochiezaal van de H. Driekoningenkerk mochten wij ook pater Guillaume verwelkomen. Het is een spontane, gezellige friyari-oso geworden met alles wat erbij hoort en past.

OMHOOG Jaargang 62, editie 48, 23 december 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: