Arm in arm met Peerke

Door Melvin Mackintosh –

Expositie over armoede in Tilburg
Wanneer u dit leest heeft burgemeester Theo Weterings van de gemeente Tilburg in het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg Noord, Nederland een tentoonstelling over armoede geopend. Op deze expositie wordt in woord en beeld het onthutsende verhaal verteld van twee eeuwen armoede in Tilburg. Nooit eerder is op deze manier aandacht besteed aan armoede, schrijft de Stichting Petrus Donders Tilburg in een persbericht. De tentoonstelling heeft als titel ‘Arm in arm met Peerke, armoede in Tilburg vanaf 1809’ en is vanaf zondag 28 oktober geopend voor het publiek.
Met deze expositie vraagt de Stichting Petrus Donders Tilburg op een eigen wijze aandacht voor de armoede en de armoedebestrijding in Tilburg. Op een laagdrempelige manier laat de tentoonstelling zien dat door de tijd heen armoede altijd op de loer ligt. Om armoede tegen te gaan en om armen te helpen uit deze situatie te ontsnappen, moet ieder het zijne bijdragen. De Stichting Petrus Donders laat zich in alles wat ze doet inspireren door het leven van Peerke Donders en door de werken van barmhartigheid. Dit komt neer op de overtuiging dat mensen waar ook ter wereld elkaar moeten helpen.

Tal van activiteiten
De tentoonstelling is chronologisch opgebouwd. Dit wil zeggen dat armoede in Tilburg en de maatregelen daartegen vanaf 1809, het geboortejaar van Peerke Donders, tot heden duidelijk worden gemaakt. Dat gebeurt op een manier die toegankelijk is voor een breed publiek. ‘Arm in arm met Peerke’ is tot stand gekomen met medewerking van tal van organisaties. Ook voor de situatie bij andere culturen is er aandacht. De stichting hoopt dat veel scholen en maatschappelijke groeperingen de expositie zullen bezoeken.
Tijdens de duur van de expositie is het Peerke Donders Paviljoen inzamelpunt van de Zeep en Sop Plank. Deze zamelt zeep en wasmiddelen in voor arme mensen. De expositie loopt tot en met 21 april 2019. Maandelijks zijn er lezingen en andere activiteiten over armoede. Lees hierover meer op http://www.peerkedonders.nl en op de Facebookpagina van Peerke Donders. De openingstijden van het Peerke Donders Paviljoen zijn zondag en woensdag van 13.00 – 17.00 uur, entree € 2,50 per persoon.

OMHOOG Jaargang 62, editie 40, 28 oktober 2018

A3-Arm in Arm met Peerke-afb2-40-2810Categorieën:geloof en leven, persbericht

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: