Ode aan Elfriede Moeabi-Sonfries

Door cursusleiding Pastoraal Leiders Binnenland, zuster Egno en pater Toon –

Een sterke, gelovige vrouw

Elfriede Sonfries is geboren in Marowijne en zich gaan nestelen in Commewijne en wel Sinabo. Ze is werkzaam geweest in de Salvatorparochie in Canawapibo als pastoraal leider. Elfriede groeide op tussen andere broers en zusters, en werd gevormd tussen liefdevolle mensen.

Hoe weet ik dat nou, ik was niet eens daar. Als je Friede kent, dan ken je haar geschiedenis. Een sterke, vooruitstrevende, modebewuste, gelovige vrouw, uma fu Gado. Ze kende haar plaats in het koninkrijk van de Here Jezus en niemand zou het haar kunnen afpakken, niet eens de dood. Goedlachs en zingend behulpzaam en soms een beetje op je zenuwen werkend.

Tekortkomingen

Ja hoor, ze was een persoon met een gezond karakter. Ze had ook haar tekortkomingen. Zij trad binnen in het korps van onbetaalde werkers in de wijngaard, en had er geen spijt van. Samen met Groep 7, onder leiding van zuster Egno en pater Toon, een sterke, koppige groep.

Ja koppig, want niets zou hen in de weg staan het evangelie te leven en te verkondigen, ook al zouden anderen boos op hen worden. Zo heeft Friede ook wel botsingen gehad met andere gelovigen, maar ze is trouw gebleven aan de gemeente waar de Heer haar had tewerkgesteld. Waarom?

Bedankt, zuster Elfriede

Ze groeide in haar werk en besefte: ik ben in dienst van de Heer, ten dienste van mijn medemens en niet omgekeerd. Dat liet zij ook merken bij het ‘s Lands Hospitaal waar zij heeft gearbeid voor ‘dallas’, en overal waar zij kwam. Het is niet altijd makkelijk geweest.

Nu is Elfriede met eeuwig pensioen en is haar programma gevuld met loven en prijzen, en genieten van Gods heerlijkheid. Bedankt zuster Elfriede voor je trouwe vriendschap, voor je inzet in ons bisdom voor de Salvatorparochie en voor de andere pastorale leiders. A sa de wan dei te wi miti agen fu prijse Hem fu tego.

OMHOOG Jaargang 62, editie 31, 05 augustus 2018Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Many thanks, kwam dit pas vandaag tegen. Als kinderen van Elfriede Moeabi Sonfies bedanken wij u van harte.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: