Bij afronding volwassencatechese Parochie Noord

Parochie Noord hield ter afsluiting van de catecheselessen voor volwassenen een samenkomst. Deze volwassenen hadden met succes lessen gevolgd in voorbereiding op de Eerste Heilige Communie en het Heilig Vormsel. Eerwaarde Kumar Irudayasamy SDS sprak de volgende woorden op deze samenkomst.

Stap voor stap groeien
Weet u nog toen u voor het eerst naar school ging? U ging naar de kleuterschool. U deed uw best om naar de lagere school te mogen. Van de eerste klas naar de tweede, de derde en zo verder omhoog. Toen mocht u naar het middelbaar onderwijs: een grote verandering in uw leven.
De druk werd opgevoerd. Stap voor stap. Altijd maar beter worden, zodat u goed genoeg werd om verder te studeren. Opnieuw stap voor stap op weg naar het moment waarop u de wijde wereld in mocht. Daar begint de strijd om succes in uw beroep en carrière.
Opnieuw lijkt het alsof er een ladder voor u staat die u telkens opnieuw moet zien vast te grijpen. Plots wordt u wakker en u zegt: ‘Huh? Ik heb alles bereikt. En toch voel ik mij nog altijd zoals vroeger’. U hebt altijd geleefd om ergens te komen waar u nog niet was.

Nooit klaar met leren
Precies zo is het in de school van ons geloof. Wij moeten ons best doen om verder te groeien in ons geloof. We hebben de basis, de lagere school doorlopen Maar dat is niet genoeg om succesvolle leerlingen van Jezus te zijn. Wij moeten verder gaan, stap voor stap. We moeten dat van de basisschool, wat we dit catechesejaar hebben gekregen, verder laten groeien. Net als het proces van mulo, middelbaar, universitair onderwijs. Hoe kunnen we dat doen?
Door onze wekelijks kerkbezoeken waar we het woord en zijn lichaam kunnen ontvangen. Door tijd te maken voor ons persoonlijk gebed, door ons in te zetten voor de activiteiten van de kerk bijvoorbeeld. We zullen nooit klaar zijn met het leren in ons geloof. Toch geeft het rust te midden van onrust en problemen. Beste mensen, we wensen u een gelukkig en gezegend geloofsleven toe. Laat de genade welke u ontving in de initiatiesacramenten niet onder het tapijt liggen.
Wij, de gelovige gemeenschap staan u bij, niet alleen nu maar altijd door onze gebeden en steun.

OMHOOG Jaargang 62, editie 30, 29 juli 2018Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: