Van de Kanselarij

Door P. Tjon Kiem Sang –

Gezondheid bisschop
Afgelopen maandag, 21 mei, werd de bisschop in het Sint Vincentius Ziekenhuis opgenomen voor een chirurgische ingreep, die de volgende dag plaats vond. Deze operatie is goed verlopen en de bisschop mocht de volgende dag weer naar huis. Hij dankt eenieder voor de getoonde attentie.

Geslaagd
Onze medewerker van het Bisdomarchief, Chequita Goedschalk, mocht op donderdag 17 mei haar diploma in ontvangst nemen voor de training Documentaire Informatievoorziening, die zij met succes heeft afgerond. Deze training wordt aangeboden door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en is vooral bestemd voor archiefmedewerkers. Behalve de medewerkers van het Nationaal Archief Suriname, worden ook de archiefmedewerkers van ons Bisdom en van de EBGS uitgenodigd voor deelname. Proficiat aan Chequita!

Zending Food For The Poor
Op vrijdag 18 mei werd een zending video-apparatuur afgeleverd bij het Bisschopshuis. Deze zending was afkomstig van de donororganisatie FOOD FOR THE POOR, INC., waar de bisschop zijn verzoek had gedropt. Met deze apparatuur wil de bisschop gaan werken aan korte videoproducties, op de eerste plaats gericht op de verkondiging. Er zijn afspraken met de hr Charles Vervuurt van Apintie Televisie, die voor het bisdom personen on-the-job wil trainen voor het omgaan met deze apparatuur en vooral kennis van het maken van videoproducties. Middels deze producties wil de bisschop vooral de kerk dichter en vaker brengen bij de mensen die heel ver wonen, o.a. in het verre binnenland.

Pater Nederstigt overleden
Wij ontvingen een schrijven van mgr. Punt van Bisdom Haarlem-Amsterdam, met de mededeling dat op dinsdag 22 mei na langdurige ziekte is overleden pater Leo Nederstigt. Hij was in de Surinaamse gemeenschap in Amsterdam Oost en de Bijlmer een begrip geworden en was zeer geliefd. Hij had heel veel pastorale contacten met de Surinamers in Nederland en ook in Suriname. De uitvaart is op dinsdag 29 mei. Wij condoleren zijn familie en de geloofsgemeenschap die hij heeft gediend en bidden voor zijn zielerust.

AEC Youth Assembly 2018
Op het eiland Martinique wordt dit jaar Youth Assembly van de Antilliaanse Bisschoppenconferentie gehouden en wel van 10 tot 23 juli a.s. De aartsbisschop van Fort-de-France, mgr. David Macaire, is deze keer de gastheer voor de regionale jeugdhappening voor katholieke jongeren uit heel de regio. Van ons Bisdom zullen vier jongeren meedoen, o.l.v. mw Gerda Misidjang, manager van het Pastoraal Centrum van ons Bisdom. De voorbereidingen daartoe zijn thans in volle gang.

OMHOOG Jaargang 62, editie 21, 27 mei 2018Categorieën:BISDOM, verslag

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: