De verborgen schat – 30 jaar Marriage Encounter Suriname

Door Marriage Encounter Suriname (MES) –

De liefde van God
Dertig jaar Marriage Encounter Suriname (MES) is op gepaste wijze gevierd met een internationale conventie. Koppels, alleengaanden en jongeren hebben zich in het weekend van 4 – 6 mei gebogen over het thema de verborgen schat uit Mat.13,44. Echtparen uit Guyana en Trinidad en een priester uit Trinidad hebben het feest met ons meegevierd. Het was weer een weekend van elkaar echt ontmoeten, dwars door leeftijden en taalbarrières heen. Daar ligt de liefde van God aan ten grondslag.
In al onze relaties zijn er verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. In het leven van gehuwden zijn er verborgen schatten zoals die van de lieve man/vrouw, de zorgzame partner, de biddende partner. Maar ook in het leven van alleengaanden en jongeren zijn er verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. Die schatten heeft God in ons allen geplaatst, omdat wij zijn geschapen naar Zijn evenbeeld.
Het is dus op de eerste plaats onze eigen verantwoordelijkheid om op zoek te gaan naar die schatten in ons en ook in anderen. Maar het blijft niet bij het ontdekken van die schatten. De volgende stap die we moeten nemen is het ‘verkopen’ van iets. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Ben ik bereid iets te verkopen om die schat te bemachtigen? Verkopen heeft veel te maken met mijn trots, mijn ego, mijn visie, mijn gelijk.

ME Coordinating Team Caribbean
Tijdens de conventie waren er vier presentaties waarin koppels hebben gedeeld over schatten in het leiding geven, het huwelijk, de kinderen en het geloof. En wat er allemaal is verkocht om die schatten te doen stralen.
Na elke presentatie mochten de deelnemers zich terugtrekken in love circles om hun ervaringen te delen. “Ik heb mezelf herkend in de deling.” “Bij ons speelt hetzelfde.” “Alsof die presentatie voor mij bestemd was.”
Op de zaterdagavond zijn na een heerlijk diner de benen los gegooid. Er was onder andere een first dance waarbij de mannen hun echtgenoten met een roos op een bijzondere manier ten dans moesten vragen.
Op de zondagmorgen hadden we als keynote speaker pater Ashton Pierre van Trinidad. Samen met het koppel uit Trinidad vormde hij het National Team van Marriage Encounter van Trinidad en tevens het Coordinating Team of the Caribbean van Marriage Encounter.

Schat voor elkaar en door God gegeven
Pater Ashton zei dat de aanwezigheid van ME in Suriname niet enkel een bron van kracht is voor eigen mensen, maar het is ook een bron van kracht voor de Kerk, voor de naburige landen zoals Guyana, Trinidad en Tobago, Barbados en de rest van de Caribbean.
“Wat zijn de verborgen schatten in uw Marriage Encounter Beweging in Suriname?” vroeg pater Ashton ons en “Welke zijn de schatten die nog ontdekt moeten worden?” Hij riep de koppels op op zoek te blijven gaan naar de vertederende of bewonderenswaardige eigenschappen van hun partner. Hoe toon je dat je een schat bent voor en tot elkaar? Maar ook welke zijn de herkenbare gaven, sterke punten en vindingrijkheid van de echtparenrelaties en die van de Marriage Encounter Beweging in Suriname?
Stof genoeg om verder op weg te gaan met onze ME-familie. Het weekend van Marriage Encounter is een schat door God gegeven. In juni viert World Wide Marriage Encounter haar gouden jubileum (50 jaar!) met een grote conventie in Chicago/USA.

OMHOOG Jaargang 62, editie 21, 27 mei 2018

A3-De verborgen schat-afb2-21-2705Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: