Van de Kanselarij

Vormsel te Malta
Op donderdag 26 april werd de jaarlijkse plenaire vergadering van de AEC-bisschoppen afgesloten in Rome, en daarmee kwam dan een eind aan het verblijf in Rome. De volgende ochtend vertrok Mgr. Choennie dan ook vanuit Rome naar Malta, een archipel in de Middellandse Zee, tussen het Italiaanse Sicilië en Tunesië aan de Noord-Afrikaanse kust. Mgr. Choennie bracht een bezoek aan de lokale aartsbisschop, Mgr. Charles Scicluna. Tijdens zijn verblijf te Malta mocht Mgr. Choennie op zondag 29 april het H. Vormsel toedienen aan drie Nigerianen. Malta heeft erg veel behoefte aan mensen in de verzorgende beroepen. Het eiland is voor het overgrote deel katholiek met heel veel immigranten uit Kerala (India), de Filippijnen en Nigeria, die vooral vanwege het zoeken naar werk emigreren. Vrijwel meteen na deze vormseldienst moest Mgr. Choennie zich klaarmaken voor de terugreis naar Nederland. Hij was daardoor nog net op tijd terug in Nederland om de uitvaartdienst van pater Gerard Geyskens in België bij te wonen. In deze laatste week van zijn uitlandigheid heeft Mgr. Choennie nog een bezoek gebracht aan de Fraters CMM in Tilburg, de Bisschop van Rotterdam en gesprekken met enkele nabestaanden van de slachtoffers van de 8-decembermoorden. Mgr. Choennie keert zondagavond, 6 mei, terug naar huis.

Vertrek Vicaris-Generaal
De eerwaarde heer Esteban Kross vertrekt op zondag 6 mei voor ongeveer een maand naar het buitenland. De uiteindelijke bestemming van zijn reis is Rome, waar hij als AEC national director van de Pauselijke Missiewerken de jaarlijkse vergadering van National Directors in Rome moet bijwonen. Tijdens de vergadering wordt er gesproken over de opbrengsten van de PMW-collecten over heel de wereld, de ingediende projecten en welke daarvan in aanmerking komen voor PMW-subsidie. Pater Kross zal dan alle subsidie-aanvragen van de AEC moeten aanbevelen opdat zij worden goedgekeurd voor subsidie. Zijn vertrek was in eerste instantie gepland voor 16 mei, maar afgelopen dinsdag kreeg pater Kross te horen dat geheel onverwachts zijn schoonzus, Lorraine Elsenhout, is komen te overlijden. Hierdoor heeft hij zijn vertrek vervroegd en vertrekt daarom op zondag, de dag dat de bisschop terugkeert.

OMHOOG Jaargang 62, editie 18, 06 mei 2018Categorieën:BISDOM, geloof en leven

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: