Ode aan onze guru

Door Dyani Mitro –

Elk kind welkom
Gij, eenvoudige man die geen onderscheid maakte tussen rijk en arm. Onze guru, leermeester, begeleider die altijd alles over had voor kinderen en tieners. Hierdoor heeft u een misdienarenkorps kunnen vormen dat uniek is in het bisdom en waarop gij zo trots was, want u alleen had tussen de 60-100 misdienaars binnen parochie Noord. Behalve een misdienarenkorps is er ook een tienerclub genaamd tieners voor tieners. Het doel van deze tienerclub is om de tieners sociale vaardigheden bij te brengen. Elk kind, jong en oud waren welkom bij u! Wanneer u een kind ten grave bracht of iemand die u kende, waren het zware momenten.

Presidentiële onderscheiding
U bracht jong en oud op verschillende wijzen het geloof bij. U was een man van de puntjes op de i, alles was geordend zoals u wilde dat het moest gaan. Ging iets verkeerd dan was het de boze kant die we zagen, maar daarna kwam u op een correcte manier zich verontschuldigen.
De liefde die u had voor kinderen heeft gemaakt dat u projecten ten behoeve van kinderen heeft gerealiseerd zoals: scholenbroodjesproject waarbij honderden kinderen dagelijks een broodje kregen, studiefonds waarbij u jongeren stimuleerde om door te studeren. Natuurlijk zijn er voorwaarden die zij in acht moeten nemen om blijvend gebruik te maken van het studiefonds. Voor al het goede werk dat u deed werd u onderscheiden door president Venetiaan.

Angel on earth
U was streng en stipt, maar u had een groot hart. De sociale contacten met uw medewerkers werden een vaste activiteit op uw kalender, waarbij er gezellige uitstapjes werden gemaakt en uw hengels nooit ontbraken. Zo was het ook erg belangrijk dat het misdienarenkorps dat een deel van uw leven was, altijd beloond werd met gezellige misdienarenuitstapjes. Als dank gaf u ook bij jubileums van misdienaren certificaten en presentjes.
Elke misdienaar was na de dienst welkom voor een glas fris en een stuk chocolade. U haalde en bracht zelfs uw misdienaars van en naar huis als het een probleem was om gebracht en opgehaald te worden.
U toonde altijd attentie op elke jaardag van uw medewerkers en misdienaars, dat het een gewoonte werd die niet weg te denken was bij hen. Een hardwerkende man die van organiseren en gezellig samen zijn hield. U bent bewust gestuurd door onze Lieve Heer naar Suriname, omdat hij wist dat wij u nodig hadden op Noord. You were an Angel on earth sent by the Lord, now you are an Angel beside the Lord.

OMHOOG Jaargang 62, editie 18, 06 mei 2018

A3-Ode aan onze guru-afb2-18-0605Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: