Van de kanselarij

door Paul Tjon Kiem Sang –

Delegatie uit Tilburg
De Bisschop ontving een delegatie uit Tilburg, waaronder ook de eerwaarde pater Henk Erinkveld. De groep was naar Suriname afgereisd voor een bedevaart naar Batavia. Tijdens de ontvangst werd van het nieuwste ‘kruiswegboekje’ van Batavia een exemplaar overhandigd aan de bisschop. Dit boekje is samengesteld door pater Noordermeer.

Bisschop uit Indonesië
Op 11 maart 2018 a.s. zal aartsbisschop van Palembang (Indonesië) Mgr Sudarso arriveren in Suriname. Samen met hem komen zuster Henrika en zuster Paulina. Mgr Karel Choennie ontvangt hem in het bisschopshuis. Samen met de zusters zal Mgr. Sudarso enkele dagen doorbrengen in Paramaribo en omgeving voor het kennismaken met de Surinaamse cultuur en geloofsgemeenschap. Hij zal de zusters van Indonesië bezoeken en met ze praten over de toekomst van hun missie in ons bisdom. Een bezoek aan de president en een pontificale hoogmis in de kathedraal staan ook op het programma.

Braziliaanse priesters
Op 05 maart 2018 heeft Mgr. Karel Choennie bezoek gehad van de nieuwe redemptoristen pater Ricardo de Carvalho en Frater Josivan da Silva uit Manaus, Brazilië. Hij heeft al zijn tijdelijke geloftes en beloftes afgelegd bij de Congregatie van de Redemptorist. Hij zit op het derde jaar van de theologie en komt naar Suriname om wat ervaring op te doen als missionaris. Pater Ricardo werd benoemd voor de missie van de Redemptoristen in Suriname. Hij zal blijven werken bij ons bisdom tot een nader te bepalen overplaatsing van zijn Overste.

Pastoraal bezoek Nederland
De bisschop is thans drukdoende zijn reis naar Rome, voor het ad liminabezoek aan de paus, voor te bereiden. Voordat hij naar Rome gaat zal hij enkele dagen in Nederland doorbrengen. Zijn agenda voor Nederland begint reeds aardig vol te lopen, met verschillende bezoeken aan personen en instanties, en ook nog vieringen hier en daar met Surinamers of mensen die jarenlang in Suriname hebben vertoefd. Na de meeting in Rome zal de bisschop een bezoek brengen aan Malta, waar hij reeds met de lokale bisschop een afspraak heeft. Vervolgens weer enkele dagen in Nederland voor de laatste bezoekjes.

Interim management DMA
Sinds het uitvallen van de heer R. Antonius als manager van DMA, is er tijdelijk voor hem waargenomen door de heer Pim de Bekker, die samen met de heer Johan Tjang A Sjin de coordinatie voert. De heer De Bekker vertrekt a.s. zaterdag terug naar Nederland en de managementverantwoordelijkheid komt dan geheel in handen van de heer Tjang A Sjin. De heer De Bekker komt juni weer terug om het werk voort te zetten. De bedoeling is dat de heren De Bekker en Tjang A Sjin ongeveer een jaar het geheel leiden als interim management, totdat er een adequate manager op zijn plek is.

OMHOOG Jaargang 62, editie 10, 11 maart 2018Categorieën:BISDOM, verslag

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: