Het Nederlands, een uitdaging voor pater Ricardo

Door Charles Chang –

Meelopen met pater Croon 
Het was voor hem een genoegen om de dienst te mogen draaien. Op deze manier maakten de parochianen van Nossa Senhora de Nazaré kennis met padre Ricardo Geraldo de Carvalho afgelopen zondag. Padre Ricardo is afkomstig uit de provincie Sao Paulo en is vanaf 2011 gewijd tot priester.
Suriname is voor hem het eerste land buiten Brazilië waar hij zijn functie uitoefent. De bedoeling is dat hij de komende tijden meeloopt met pater Croon die inmiddels al langer dan vijf jaar hier werkzaam is voor de parochie van Latour en omgeving. Hiertoe behoort ook de kleine katholieke gemeenschap in Sunny Point.

Grootste uitdaging
Volgens pater Ricardo zal zijn oudere collega Croon, die vreemd genoeg door iedereen bij zijn achternaam en niet bij zijn voornaam Rudolf wordt genoemd, hoogstwaarschijnlijk tot september blijven. Voor de nieuwe priester is de grootste uitdaging op dit moment het leren van de Nederlandse taal. “In Brazilië heb ik wat woorden geleerd, maar de komende week ga ik al van start met de cursus.”
Pater Ricardo geeft aan heel blij te zijn met zijn nieuwe werkplek. In november vorig jaar was hij al in Suriname geweest voor een oriëntatiebezoek. Gedurende een week bezocht hij de kerken van Latour, Domburg en Paramaribo Noord. Op de foto staat hij in het midden met pater Ademar en de nieuwe frater Josivan uit Manaus.

OMHOOG Jaargang 62, editie 10, 11 maart 2018Categorieën:geloof en leven, parochieberichten

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: