Nieuw boekje ‘Op weg met pater Donders’

door Stichting Devotie Petrus Donders –

Pelgrims uit buitenland
Een groep van ongeveer 30 pelgrims uit Nederland en Vlaanderen heeft haar bedevaart vanuit Tilburg, Nederland op vrijdag 23 februari jl. vervolgd met een viering van de H. Eucharistie in de kathedrale basiliek in Paramaribo. Hoofdcelebrant was Mgr. W. de Bekker, emeritus-bisschop van bisdom Paramaribo, met assistentie van pater Henk Erinkveld C.Ss.R, overste van de redemptoristen Nederland. Het orgel werd bespeeld door pater Martin Noordermeer. Na de heilige mis hebben de pelgrims, onder toeziend oog van de overige aanwezigen, hulde gebracht aan zalige Petrus Donders met gebed en zang, en er werd een prachtig bloemstuk op zijn graf(tombe) gelegd.

Nieuw boekje
Vervolgens liepen wij naar de werkkamer van de bisschop op de kanselarij. De bedevaartgangers van Batavia zouden voor het eerst gebruik maken van het nieuwe boekje ‘Op weg met pater Donders’. Wij vonden het gepast om het eerste exemplaar te overhandigen aan onze bisschop. De overhandiging werd gedaan door Wielfred Tjin A Tam en Sylvia Ang in het bijzijn van enkele genodigden.
Het prachtige boekje is een soort all-in-one geworden waarin onder meer een reisgebed voor de bedevaart naar Batavia, gebeden voor in de bus en de kruisweg in Batavia. Voorts zijn er 40 liederen in opgenomen ter ere van zalige Petrus Donders en is er een beknopt overzicht van de historie van Batavia en Petrus Donders.

Overhandiging
Het boekje is geheel vervaardigd in Suriname en kost SRD 35,-. Pater Martin Noordermeer is de grote motor geweest bij de samenstelling van deze fraaie uitgave. Ook Mgr. De Bekker heeft een wezenlijke bijdrage geleverd met het beschikbaar stellen van de teksten van de kruisweg in Batavia.
Er werden ook exemplaren van het nieuwe boekje overhandigd aan Mgr. De Bekker, pater Henk Erinkveld en Richardo Smith die de lay-out heeft gedaan. De bekende blauwe, roze en witte boekjes zullen niet meer gebruikt worden bij de bedevaarten naar Batavia.
Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart om een cd met liederen ter ere van zalige Petrus Donders uit te brengen in verband met de herdenking van zijn 210e geboortejaar. De muziek zal ook via YouTube beschikbaar zijn.

OMHOOG Jaargang 62, editie 10, 11 maart 2018

A3-Nieuw boekje Op weg-afb1-10-1103Categorieën:geloof en leven, petrus donders

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: