Van de Kanselarij

door Paul Tjon Kiem Sang

Meeting diocesane priesters
De diocesane priestes van ons Bisdom zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst van alle diocesane priesters van de provincie Port of Spain. Tot deze provincie behoren behalve ons Bisdom, ook de bisdommen Cayenne, Georgetown, Port of Spain, Willemstad en Bridgetown. Deze jaarlijkse bijeenkomst van diocesane priesters wordt gehouden in het seminarie te Mt. St. Benedict.

School of Music and Liturgy
De Dienst voor Geloof, Cultuur & Communicatie (DGCC) is afgelopen weekend van start gegaan met de School of Music and Liturgy (SMAL), een speciaal muziektrainingsprogramma voor hen die hun muzikale talenten (willen) inzetten voor de liturgie. De start van de SMAL is gekoppeld aan het bezoek van de Benedictijnse monnik, Paschal Jordan OSB, die enkele workshops verzorgt over Caribische liturgiemuziek. Over de cursussen en workshops voor de rest van het jaar zal DGCC alsnog bekendheid aan geven.

Veertigdagentijd
Dit jaar start de veertigdagentijd op 14 februari, Aswoensdag. Reeds zijn er enkele bezinningsactiviteiten gepland voor alle gelovigen, die voor zichzelf deze periode diepgang willen geven. Vanuit DGCC worden er wederom eendaagse retraites aangeboden (zie advertentie op pag. 2). Tevens vragen wij gelijk de aandacht voor de jaarlijkse ‘24 uren voor de Heer’, die dit jaar gehouden wordt op 9 en 10 maart.

Bisschop in Peru
Zoals vorige week vermeld, is de bisschop van 16 tot 21 januari afwezig, i.v.m. een bijzondere conferentie in de stad Puerto Maldonado te Peru. Deze conferentie wordt georganiseerd door REPAM (het Pan-Amazonisch netwerk van bisschoppen) en alle bisschoppen, wiens bisdommen deel uitmaken van het Amazonegebied, zijn hiervoor uitgenodigd.

OMHOOG Jaargang 62, editie 03, 21 januari 2018

Enkele foto’s door mgr. Karel Choennie zelf gemaakt tijdens de grote bijeenkomst met Inheemsen uit verschillende regio’s die aandacht vroegen voor hun recht op identiteit, zelfbeschikking en bescherming van hun leefgebieden.Categorieën:BISDOM

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: